DickBlaft tegen slechte muzikanten

Foto:

Columnist Dick Leene gaat voor jongeman die prachtige muziek uit ‘zak’ tovert.


heen-en-weer

Gisteren beleefden we een mooie, Ermelose zondagmiddag. Het was droog met een helder blauwe hemel dus haalden wij de fiets van stal en trapten richting de Ermelose heide. Met aan de linkerkant Bartimeus / Sonneheerdt en aan de rechterkant de Scholengemeenschap kwam in de verte het schilderachtige Oud-Groevenbeek al in zicht. 

Toen ik vijftig jaar geleden mijn hond uitliet begon de hei al vlak na de kanovijver. Nu moeten we er iets verder voor fietsen, maar het is nog altijd de moeite waard. We hoorden in de verte doedelzakmuziek, maar konden niet goed bepalen uit welke richting het kwam. 
Het is kennelijk een aantrekkelijke route, want hoe dichter bij Putten, hoe meer fietsers en wandelaars je tegenkomt. Ter hoogte van de oude watertoren die ik als kind behoorlijk griezelig vond, werd de muziek sterker en we sloegen een klein stukje af naar rechts. Op het smalle zandpad liep een jongeman te marcheren terwijl hij, als je er van houd, prachtige muziek uit zijn doedelzak toverde. 
Waar hij vandaan kwam is onduidelijk, want er is geen huis te bekennen daar. Het leek dat hij gewoon aan het oefenen was.  Aan het einde van het pad draaide hij steeds om en liep in tegenovergestelde richting. Misschien worden zijn huisgenoten tureluurs van zijn muziek en zoekt hij daarom zijn heil in de Groevenbeekse bossen, maar het was een leuke verrassing. 
Je wilt hem liever niet alle dagen voor je winkeldeur hebben, maar zo af en toe op vrijdagavond zou het best aardig zijn. Dan kan hij nog met de geruite schotse pet rondgaan ook! Overigens ben ik blij dat het bizarre aantal bedenkelijk slechte muzikanten van een paar jaar geleden uit het straatbeeld verdwenen lijkt. Van mij mag deze man wel af en toe de Stationsstraat op-en-neer lopen. Maar wel doorlopen!
dickblaft®
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen