DickBlaft: ‘Op de barricaden!’

Foto:

Columnist Dick Leene ‘dreigt’ met wegblokkades tot pek en veren, voor behoud zelfstandigheid Ermelo.

Op de barricaden!
Ermelo blijft zelfstandigheid eisen!

Deze week wordt er in Harderwijk gediscussieerd in een door de Stentor georganiseerd Politiek Café over een aantal verontrustende stellingen. Ik geef ze graag even door:
1: Harderwijk moet fuseren met de gemeenten Ermelo, Zeewolde en Putten.
2: In een tijd van bezuinigingen is het gepast dat er minder wethouders en minder
     gemeenteraadsleden zijn.
3: Gemeenten moeten als een bedrijf worden gerund.
Als eerste geeft oud-burgemeester Wiert Omta als hoofdgast zijn mening over deze stellingen. Vervolgens mogen aanwezigen zich mengen in het debat waarbij ons Ermelose raadslid Esther Heutink tegenover de Harderwijkse Christianne van der Wal  zal komen te staan. 
Zou een leuke avond kunnen worden als er niet de dreiging achter stak dat in Den Haag ongetwijfeld soortgelijke plannen klaarliggen. In de jaren zestig dreigde Ermelo te worden samengevoegd met Harderwijk, en Ermelo sprong op de barricaden. Bovenstaande tekst sierde maandenlang een groot spandoek op de muziektent en delegaties trokken naar Den Haag om minister Beernink ervan te overtuigen. Het resultaat werd destijds groots en meeslepend gevierd. 
Met grote tussenpozen steekt het plan sindsdien regelmatig de kop weer op. Afslag Ermelo heet inmiddels Harderwijk-Zuid en onder de noemer Samenwerking en Meerinzicht worden de plaatsen op de Noord-West-Veluwe langzaam maar zeker in elkaars richting gedreven. Het zal in dit Politieke Café vast een aardige discussie geven op vijandig terrein in de Bibliotheek van Harderwijk. 
Ik laat de argumentering graag aan Esther over, maar mijn Ermelose onderbuik is hartgrondig teugen! Dit is t.z.t. wel iets wat mijn flegmatieke karakter weer in beweging kan krijgen. Ik denk aan spandoeken, wegblokkades, pek-en-veren, giertanks, dolfijnenbevrijdingsfront en tot zinken gebrachte HK botters. 
Mede(midden)standers en sympathisanten kunnen zich vast bij mij melden. 
We gaan ondergronds!

dickblaft®
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen