Dick blaft, maar bijt zelden

Foto:

Columnist Dick Leene neemt de waterstoring van vandaag op de korrel.

Ermelo even in rep en roer

Net als achtergrondmuziek geldt in ons land voor kraanwater dat je het eigenlijk pas opmerkt als het er niet meer is. 

Ermelo was even in rep en roer. Ik ben er bijna zeker van dat er bij de Lidl en Aldi al flink gehamsterd werd. Ik had me al gedoucht en het reservoir van de koffiemachine was vol, dus ik maakte mij geen zorgen. 
Eerlijk gezegd merkte ik het pas aan de vele lollige opmerkingen op Twitter. Geert Eyefashion meldde dat hij Prosecco schonk in plaats van het gebruikelijke kopje koffie, en daar zal niemand bezwaar tegen hebben gehad. 
Philippine Vinke stelde ons gerust dat ze gelukkig ook al gedoucht had vóór het werk, en Burgemeester Baars twitterde dat iedereen die hierdoor schade leed gratis zijn fietsverlichting mocht laten repareren. 
Aan overstromingen hebben we nog nooit gedacht hier, hoog op de Veluwe, en waterschaarste heeft de toekomst, als we de Koning mogen geloven. Toch was het even groot nieuws en in Ermelo werd er even nét zoveel getwitterd over deze leidingbreuk als twee dagen geleden over de slachtoffers bij Lampedusa. De ramp is wat kleiner, maar wel veel dichterbij immers. 
Persoonlijk zou ik mij pas zorgen gaan maken over leidingwater na een week of twee vermoed ik. Met de deodorant ‘laag over laag’ en wat extra lekkere luchten kom ik die tijd wel door. Vroeger op de camping poetste ik mijn tanden ook wel eens met cola, al zou ik daar nu Veluws Blond voor nemen denk ik. Nu ik er over nadenk hoop ik wel dat Jan van Wilgenburg voor zulke gevallen een stalen reservoir met een paar honderd liter water in voorraad houdt, want dat zou pas écht een plaatselijke ramp zijn natuurlijk.
dickblaft®
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen