Dick blaft, maar bijt zelden

Foto:

In zijn wekelijkse column neemt Dick Leene Ermelose zaken op de korrel, maar sluit meestal af met een glimlach. 

BUWLEND HERWT

Ter gelegenheid van mijn halfjaarlijkse gebitscontrole lag ik zo ontspannen mogelijk op mijn beurt te wachten. Om de spanning wat te breken maak ik graag een grap voordat mijn mond wordt volgepropt met apparatuur, rubberen vingers en zuigende assistenten. 

Nog even was ik baas in eigen bek en zei duidelijk articulerend: “De rotonde is weer mooi zeg, zonder dat hert.” 
Vanaf dat moment werd mij het spreken onmogelijk gemaakt en was de vriendelijke tandarts tien minuten lang in monoloog. “Het hert komt wel weer terug hoor. Het gewei was er af gesloopt door huftertjes en het wordt nu hufterproof gemaakt”. 
Ik knipperde met een oog als teken van begrip en zei iets wat ik zelf ook niet kon verstaan. De assistente antwoordde iets als “buccaal 1 en 3 ” waarvan mij de relevantie totaal ontging. De ondanks het mondkapje prima verstaanbare tandarts vervolgde al tandsteenverwijderend: ” Ik vind de schaapjes op de andere rotonde ook leuker eerlijk gezegd, maar het het burlend hert is wel erg mooi gemaakt door de heer Van Oers. Met een kettingzaag notabene.” 
Bij het woord kettingzaag toucheerde hij even een gevoelig plekje van een nog levendige verstandskies, maar ik vertrouw erop dat dit stom toeval was. Hij vervolgde geruststellend: “Volgende keer staat het hert er weer te burlen hoor.”Ik knipperde weer met een oog als de verlamde schrijver in die film. Even later trokken de tandheelkundigen zich geheel synchroon terug uit mijn geplaagde mond en eindelijk kon ik iets verstaanbaars uitbrengen. “Tot over een half jaar dan maar.”
dickblaft®

Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen