KNNV houdt excursie over griezelige naaktslakken en sympathieke huisjesslakken

Foto:

De excursie op 11 oktober staat onder leiding van Bert Jansen, slakkendeskundige van de KNNV-afdeling. 

Slakken, we kennen ze allemaal wel! De griezelige naaktslak en de sympathieker uitziende huisjesslak, maar er zijn veel meer slakkensoorten. Ooit gehoord van boerenknoopje, barnsteenslak en heesterslak? De afdeling Noordwest Veluwe van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging richt de aandacht op zaterdagmorgen  11 oktober op slakken. Met een ‘slakkengang’ door het Harderbos in Flevoland op 8 kilometer van Harderwijk. 
De excursie staat onder leiding van Bert Jansen, slakkendeskundige van de KNNV-afdeling Lelystad en schrijver van het boek ‘Kruipende Huisjes’. De excursie duurt 2 ½ uur.
Het vertrek voor deze excursie is om 09.30 uur vanaf het parkeerterrein op de hoek Groeneweg/Dirk Staalweg voor het Kerkelijk Centrum in Ermelo en om 09.45 uur vanaf de Johanniterlaan te Harderwijk. Belangstellenden zijn hartelijk welkom en kunnen zich opgeven bij  Dick Dooyewaard (telefoon 0341-254538 of e-mail [email protected]). 
Wat is en doet de KNNV-afdeling Noordwest Veluwe.
In 1901 werd de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging opgericht door onder andere de beroemde Jac.P.Thijsse. In heel Nederland zijn zo’n 50  KNNV-afdelingen actief. Eén daarvan is de afdeling Noordwest-Veluwe die op 10 mei 1971 werd opgericht.  Onze KNNV-afdeling  wil de inwoners van de Noordwest-Veluwe enthousiast maken voor de  3 N’s van de doelstellingen van de KNNV: natuurbeleving, natuurstudie en natuurbescherming. 
Er worden activiteiten georganiseerd zoals excursies, lezingen, cursussen en inventarisaties. Ook worden de handen uit de mouwen gestoken als het gaat om bijvoorbeeld het knotten van wilgen, het schonen van heidevelden en het begeleiden van de jaarlijkse paddentrek. De Gezamenlijke Natuurbeschermingswerkgroep met de Vogelbeschermingswacht Noord-Veluwe laat zijn stem horen bij onder andere planologische voornemens die nadelige gevolgen kunnen hebben voor natuur, milieu en landschap in onze omgeving. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/noordwestveluwe
banner-afslag-tien
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen