C.O.O.Z. ‘De Villa’ en het Willem Holtrop Hospice houden Open huis

Foto:

Het Open huis vindt plaats op 11 oktober van 11.00-14.00 uur.

Opeens gebeurt het jou!
Je wordt zomaar op een dag geconfronteerd met ongeneeslijk ziek zijn: een familielid, een partner of kind, of misschien is het jezelf overkomen. Je krijgt een enorme klap te verwerken, en dan….?
Dan is het belangrijk dat je weet waar je ondersteuning en informatie kunt krijgen om samen met je dierbaren verder te kunnen leven mèt je ziekte. Daarom zetten  C.O.O.Z. ‘De Villa’ en het Willem Holtrop Hospice op zaterdag 11 oktober de deuren open op de jaarlijkse Internationale Dag van de Palliatieve Zorg: 
Tussen 11.00 en 14.00 uur bent u van harte welkom voor informatie over palliatieve zorg en een rondleiding in het Centrum voor Ondersteuning van Ongeneeslijk Zieken (C.O.O.Z.) ‘De Villa’, Stationsstraat 124 in Ermelo.
Plek waar je terecht kunt
Het is goed om te weten dat er in geval van ongeneeslijke ziekten altijd keuzes mogelijk zijn. Palliatieve zorg bestaat uit het bestrijden van lichamelijk ongemak en pijn en geeft aandacht aan de psychologische, sociale en spirituele aspecten. 
C.O.O.Z. ‘De Villa’ is een plek waar je terecht kunt na het bericht van een ongeneeslijke ziekte. Ongeneeslijk ziek zijn kan soms weken tot maanden duren, maar ook jaren. Dan is er een chronisch ongeneeslijke ziekte. Medewerkers van ‘de Villa’ kunnen helpen om de balans in het leven van elke dag, of in de relatie werk en gezin, of in het uitoefenen van een hobby, terug te vinden. Deze medewerkers zijn daar ervaren in en weten dat de boodschap van het ongeneeslijk ziek zijn je leven op zijn kop zet. Zij kunnen je helpen de kwaliteit van leven te behouden/verbeteren, ondanks de wetenschap dat je ongeneeslijk ziek bent. Ook mantelzorgers kunnen terecht voor ondersteuning en informatie in ‘De Villa’.
Open huis Willem Holtrop Hospice
Het Willem Holtrop Hospice, Julianalaan 51, houdt ook open huis op 11 oktober tussen 11.00 en 14.00 uur.
Het Willem Holtrop Hospice is een van de huizen waar aan ongeneeslijk zieken verpleging en verzorging wordt geboden in een huiselijke sfeer. Een team van professionele medewerkers en getrainde vrijwilligers is 24 uur per dag beschikbaar om de bewoners en hun naasten persoonlijke aandacht te bieden en te begeleiden. Doordat in de dagelijkse zorgtaken is voorzien, is er rust en ruimte voor alle betrokkenen om op een waardige manier het afscheid vorm te geven. Kwaliteit van leven en keuzevrijheid staan hierbij centraal. Er zijn zeven eenpersoonskamers beschikbaar voor patiënten uit de regio Noordwest Veluwe en Zeewolde. 
Meer informatie is te vinden op het Internet: www.dagvandepalliatievezorg.nl, www.coozdevilla.nl en www.willemholtrophospice.nl. 
banner-veluws-ontwerpburo
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen