Gratis voorstelling ‘Is dat uw moeder?’ over dementie

Foto:

Schaamt de dochter zich om het gedrag van haar moeder of is ze zo boos omdat zij haar kwijtraakt?”

In samenwerking met Alzheimer Café Ermelo biedt de afdeling Alzheimer Noordwest-Veluwe op zaterdag 18 oktober een gratis voorstelling en bijeenkomst aan in Multifunctioneel Centrum Stroud aan Brinkstraat 91 in Putten. De middag duurt van 15.00 – 16.30 uur.
Coördinator Greetje Smid: “Inwoners van de gemeente Ermelo die belangstelling hebben voor dementie, zijn van harte uitgenodigd om deze middag bij te wonen. We starten met een indringende voorstelling over dementie, verzorgd door theatermaker Marijke Kots. De titel van het toneelstuk luidt  ‘Is dat uw moeder?’ Het stuk speelt zich af in de wachtkamer van een huisarts. Een moeder, haar dochter en een onbekende vrouw wachten op hun beurt. De moeder heeft de ziekte van Alzheimer in een ver gevorderd stadium. De onbekende vrouw wordt vergeetachtig en gaat daarom naar haar dokter. Door haar angst stelt zij vrij impertinente vragen, zo erg… dat de dochter in cynisme, onmacht en boosheid reageert. Waarom deze reactie? Schaamt zij zich soms, of doet zij dat omdat zij haar moeder kwijtraakt?”
Napraten
Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een drankje. Mensen die te maken krijgen met dementie, weten welke impact deze hersenziekte op het leven van alledag heeft. Niets is meer hetzelfde. “Het helpt om ervaringen te delen met lotgenoten en tips uit te wisselen. Aan het bijwonen van deze middag zijn géén kosten verbonden. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.” Informatie is te verkrijgen bij het secretariaat van de afdeling, telefoon 06 – 13845037 en e-mail [email protected].
Actief met twee projecten
In Ermelo is Alzheimer Noordwest-Veluwe actief met twee projecten; Natuurlijk Bewegen Ermelo/Harderwijk én Alzheimer Café Ermelo. 
Bij Natuurlijk Bewegen Ermelo/Harderwijk kunnen mensen met geheugenproblemen of beginnende dementie met hun partners of andere mantelzorgers elke tweede en vierde dinsdag van de maand een mooie wandeltocht maken door de natuur. Het start- en eindpunt is het Theehuis op het terrein van ’s Heeren Loo. Bewegen is niet alleen goed voor de conditie, maar ook voor de hersenen. 
Alzheimer Café Ermelo is een trefpunt voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Bezoekers kunnen in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider. Alzheimer Café Ermelo wordt iedere eerste donderdag van de maand gehouden in gebouw De Baanveger, IJsbaanweg 45 in Ermelo. 
Meer informatie is verkrijgbaar bij Greetje Smid, telefoon 0341 – 354461 en e-mail [email protected].
banner-de-haarstudio
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen