Bijzonder boeiende paddenstoelentocht; elke zondag vanuit de Schaapskooi Ermelo

Foto:

De Stichting Schapedrift Ermelo organiseert op alle zondagmiddagen in oktober een wandelexcursie met het accent op paddenstoelen. 

De vrijwillige gidsen van Schapedrift weten een heleboel soorten paddenstoelen te herkennen en wijzen op de verschillen. Tijdens een verkenningstocht worden veel soorten aangetroffen: paralamaniet, vliegenzwam, roodbruine slanke amaniet, geelwitte – en regenboogrussula, kastanjeboleet, gewoon eekhoorntjesbrood, gewone heksenboleet, koeienboleet met roze spijkerzwam (een Rode Lijst soort), kleverige koraalzwam, grijze buisjeszwam, elfenbankje en gele aardappelbovist. 
Data: zondag 5, 12, 19 en 26 oktober. Vertrek is om 13.00 uur en de excursie duurt tot circa 14.30 uur. Geschikt voor alle leeftijden.  Deelname kost € 3,00, t/m 12 jaar € 1,50, donateurs gratis. Aanmelden is mogelijk bij het bezoekerscentrum, tel. 0577-407254. 
Paddenstoelenpad
Voor wie niet met een excursie mee wil of kan, is  in het bezoekerscentrum het paddenstoelenpad verkrijgbaar. Dit is een routebeschrijving langs een pad, waar normaal gesproken veel soorten paddenstoelen te vinden zijn. Met een zoekkaart, waar de meest voorkomende soorten op staan, lukt het vast om verschillende paddenstoelen te herkennen. Verkrijgbaar aan de balie van het bezoekerscentrum.
Bereikbaarheid
Het bezoekerscentrum bij de schaapskooi is t/m oktober iedere middag geopend van 12.30 -16.00 uur. Het is gelegen aan de Postweg en per auto alléén bereikbaar via de Drieërweg tussen Ermelo en Drie. Vanuit alle richtingen kunnen de bruine borden ‘schaapskooi’ gevolgd worden. Meer informatie op de www.schapedrift.nl
banner-de-haarstudio
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen