Alléén verder gaan na een scheiding valt soms zwaar

Foto:

Voor inwoners van de Veluwe start Humanitas in november weer met het gewaardeerde project ‘Verder na echtscheiding’. 

Het gaat om een lotgenotengroep voor wie na een scheiding samen met anderen terug wil kijken op wat er allemaal gebeurd is om daar sterker uit te komen. Want alléén verder gaan na een scheiding valt soms zwaar. Om u over dit project te informeren en met elkaar en met de begeleiders Johan en Gery kennis te maken bent u welkom op zaterdag 11 oktober in café-restaurant Joris (vlakbij station Nunspeet) van 14 – 16 uur. 
Informatiemiddag
Deze middag is voor iedereen die na een scheiding behoefte heeft aan een ontmoeting met lotgenoten en is geheel vrijblijvend. U kunt zich daarna aanmelden voor de lotgenotengroep; dit kan ook als u niet bij deze middag aanwezig kunt zijn. Na aanmelding volgt een persoonlijk kennismakingsgesprek. 
Lotgenotengroep
Het project ‘Verder na echtscheiding’ bestaat uit een lotgenotengroep van maximaal 8 personen. Doel van deze groep is het onderling uitwisselen van ervaringen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dat geeft herkenning en steun bij het verwerkingsproces. Elkaar steunen en helpen vanuit een gevoel van verbondenheid blijkt heel goed te werken. 
Thema’s die uit de groep zelf naar voren komen staan centraal. Er zijn 8 tweewekelijkse bijeenkomsten van 2 uur gepland, waarin bijvoorbeeld de volgende thema’s aan bod kunnen komen: kennismaking,  positieve en negatieve gevolgen, wat je geleerd hebt, omgaan met emoties (zoals verdriet en boosheid), goed voor jezelf zorgen en hoe nu verder? 
Plaats, data en tijdstip worden later in onderling overleg bepaald. 
Informatie en aanmelden
Heeft u belangstelling voor de informatiemiddag? Wilt u dit uiterlijk 8 oktober laten weten aan de projectleider Johan Bleeker, T 0341-416 991, E [email protected]. Meer informatie over projecten van onze afdeling Steun bij Rouw&Verlies kunt u vinden op www.humanitas.nl/afdeling/noordwest-veluwe (kijk onder werkgroepen).
banner-zomernest
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen