Skate en skeeler 24 uur mee om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting KiKa

Foto:

Nicolle Goessen uit Ermelo, bestuurslid van stichting 24Kika ‘skaten tegen kanker’ : “Iedereen kent immers wel een kind met kanker, het heeft gehad, of er niet meer is.”Inderdaad, Nicolle is de dochter van Arno Goessen, onder meer bekend in Ermelo als voormalig  prominent CDA-raadslid en oud-voorzitter van de Wmo-adviesraad. Wat dat betreft valt de appel niet ver van de boom als het gaat om een stuk sociale en maatschappelijke betrokkenheid.

Skaten tegen kanker
Met minstens zoveel passie en betrokkenheid promoot Nicolle het grootste skeelerevenement van Nederland, 24kika “skaten tegen kanker’. Dit vindt voor de elfde keer plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 september op het parcours van FlevOnice in Biddinghuizen. In teams van maximaal 6 personen wordt 24 uur lang in estafettevorm geskeelerd. Met als ultiem doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa ( Stichting Kinderen Kankervrij). In 2013 haalden bijna 70 teams ruim 72.000 euro op voor KiKa. Fors meer dan het voorgaande jaar. Dit jaar is het doel 100 teams en nog meer euro’s voor KiKa. 
Vierentwintig uur lang saamhorigheid
Nicolle is penningmeester van het bestuur 24Kika, dat bestaat uit de vrijwillige medewerking van leden uit het hele land. Zelf skeelert ze vanzelfsprekend weer mee met het skeelerevenement voor het goede doel, in een team van zes deelnemers namens Care Group Harderwijk. Ze roemt de sfeer van met zijn allen ergens voor gaan. “Het is juist een soort van saamhorigheid als je 24 uur met elkaar skeelert dat het zo bijzonder maakt.”
Het klokje rond skeeleren
De formule van het evenement is even eenvoudig als doeltreffend. Voorop staat dat deelnemers 24 uur lang skeeleren voor KiKa, op 5 september om 16.00 uur en vervolgens het klokje rond. Hoe men dit invult maakt niet uit. Regel is dat een team uit maximaal 6 personen bestaat. Een team van 5 of 6 deelnemers betaalt 250 euro, vier deelnemers 200 euro, 3 deelnemers 150 euro en 2 personen of solo-skaters 100 euro. Deelnemers kunnen het inschrijfgeld uit eigen zak betalen, maar zich natuurlijk ook laten sponsoren. Bovendien krijgt elk team dat zich inschrijft krijgt een lotenpakket: zakelijke- en particuliere loten. De prijzen zijn respectievelijk. 25 en 2,50 euro. De prijzenpot is super gevuld met sportkleding, sportreizen, sportartikelen tot schilderijen van bekenden kunstenaars. De trekking is na afloop van het evenement. De winnende loten worden daarnaast op de website van 24kika gepubliceerd. 
Volgens Nicolle doen zowel veel startende als geoefende skeeleraars mee aan 24kika. De grootste groep, de startende skaters, gaat veelal voor een hoop gezelligheid, ludieke kleding en de barbecue. De meer geoefende rijders gaan echt voor de kilometers en de onderlinge strijd.
Poging voor het Guinnesbook of Records
Voor de start van de 24kika op vrijdag 5 september doen alle deelnemers samen met iedereen die maar wil, een heuse poging voor het Guinnesbook of Records: ’the longest human inline skate chain’. Iedereen mag meedoen, dus met een helm en een paar skates ben je onderdeel van een wereldrecord(poging)! De poging start om 15.30 uur, deelnemers worden verzocht om 14.30 uur aanwezig te zijn.
Klik voor meer informatie naar www.24kika.nl en www.facebook.com/24kika
Steun van Ermelose ondernemers
Ermelose ondernemers hebben inmiddels hun steun toegezegd aan het evenement, door de meest bijzondere veilingitems beschikbaar te stellen voor een online veiling, die wordt gehouden van 21 tot en met 28 augustus. De opbrengst is ook bestemd voor KiKa. Klik HIER voor de berichtgeving.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen