De kogel is door de kerk: Avond4daagse Ermelo wandelt wrede spierziekte Duchenne de wereld uit!

Foto:

Comité Avond4daagse, team De Mollen en gemeente Ermelo slaan handen ineen.Vorig jaar hield het comité Avond4daagse Ermelo de boot nog af om de medewerking toe te zeggen, vertellen Linda van der Deure en Jaap Mol, van team De Mollen. “Maar als de pilot een succes werd, mochten we weer komen praten.” En een succes werd het vorig jaar. Leerlingen van Sterrenschool Ermelo en de Goede Herderschool wandelden maar liefst 4900 euro bij elkaar voor team De Mollen. De Ermelose teamleden trappen van 14 tot en met 20 september voor de derde keer als Duchenne Heroes met een 700 kilometer lange mountainbiketocht, Duchenne spierdystrofie de wereld uit (klik HIER voor meer informatie).

Burgemeester als ambassadeur
De gemeente Ermelo neemt een belangrijk aandeel in de samenwerking voor haar rekening. “Burgemeester André Baars stemde meteen toe om ambassadeur te zijn. Hij ervaart immers dagelijks de gevolgen van Duchenne spierdystrofie, omdat een medewerker van de gemeente deze wrede spierziekte heeft.” 
Sportclinic als cadeau
Onder aanvoering van sportambtenaar Peter van der Kemp regelt de gemeente niet alledaagse sportclinics bij de diverse sportverenigingen als cadeau voor de leerlingen. Van een middag doorbrengen bij de Kanovijver tot in het Klimbos van camping de Paalberg. “Van alle deelnemende scholen maakt één groep kans op een sportclinic.”
Mountainbike te winnen
Net als vorig jaar looft Vliek Tweewielers  een mountainbike en bijpassende outfit uit voor de jongen én het meisje die het meeste geld opbrengt. Vliek Tweewielers maakt dit mogelijk in samenwerking met Focus Bikes.  
Niets is vanzelfsprekend
De 55ste Avond4daagse wordt gewandeld van 2 tot en met 5 juni. De laatste anderhalve week van mei gaan leerlingen de boer op om sponsors te werven. “De kinderen zijn tot niets verplicht. De saamhorigheid om mee te doen moet bestaan uit een stuk bewustzijn. Dat het niet vanzelfsprekend is dat je mee wandelt met de Avond4daagse. Er zijn immers leeftijdsgenootjes die dat door Duchenne niet kunnen.” Om het bewustzijn te stimuleren bezorgt team de Mollen de scholen een lespakket over Duchenne. 
Klik HIER voor de facebookpagina van team de Mollen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen