Raadhuisplein krijgt allure van Frans Plein, maar mét parkeergelegenheid

Foto:

De kogel is definitief door de kerk, het Raadhuisplein wordt niet autovrij.Dat heeft een overgrote meerderheid van de gemeenteraad, CDA Ermelo, BurgerBelangen Ermelo, VVD Ermelo en SGP Ermelo gisteravond bepaald. Deze partijen zien de noodzaak om de 35 parkeerplaatsen te behouden voor de deur van het gemeentehuis, voor onder meer de trouwlustige stelletjes, minder mobiele winkelbezoekers als het winkelend publiek dat dichtbij de winkels wil parkeren. Bovendien wordt met het behouden van de parkeergelegenheid de belofte aan de ondernemers in de buurt ingelost. 

Maar 3 minuten lopen
Progressief Ermelo wilde alleen met het voorstel instemmen wanneer een aantal parkeerplekken zouden worden opgeofferd voor groen, zodat ‘het blik’ buiten beeld is. ChristenUnie Ermelo toonde zich teleurgesteld. Volgens raadslid Ronald van Veen is parkeren voor de deur van de winkels lang niet altijd nodig, verwees hij naar Harderwijk. “In Ermelo is voldoende parkeerruimte. Het publiek hoeft alleen iets verder te lopen, uitgerekend 3 minuten.” ChristenUnie Ermelo had liever gezien dat het Raadhuisplein wordt ingericht als een evenemententerrein met de allure van een Frans Plein.
Sowieso een prachtig plein
Wethouder Jan van den Bosch verzekerde dat in het kader van de centrumontwikkeling het sowieso een prachtig plein gaat worden met veel groen en bankjes, en geschikt wordt gemaakt voor het houden van evenementen. “Vergelijkbaar met een Frans plein met de typerende platanen. Bovendien wordt daar in Frankrijk ook onder geparkeerd. Daarnaast gaan we kijken of er ruimte is voor iets extra’s zoals waterpartijen. Daarnaast worden ook winter- en zomerterrassen mogelijk op het Raadhuisplein.”
39en-banner-caf-de-molenaer
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen