Wilco Prosman herenigt families bij woonzorgcentrum de Amaniet in Ermelo

Van serenades tot gratis kroketten, de bewoners van de woonzorgcentra in Ermelo worden absoluut niet vergeten tijdens de coronacrisis. Ook vanmiddag, woensdag 8 april, vond een geweldige actie plaats bij woonzorgcentrum de Amaniet in wijk Oost. Twee uur lang herenigde Wilco Prosman, van Prosman Verreikerverhuur uit Nunspeet, families van ‘buiten’ met hun familie ‘binnen’.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Ontroerende taferelen
Als machinist van de verreiker wist Wilco moeiteloos de ramen te bereiken waarachter de familie zat van de mensen in de bak (2, hooguit 3). De ontmoetingen zorgden voor ontroerende taferelen. Wilco wist in 2 uur tijd 20 families te herenigingen voor een kort moment.

Een lift naar boven
Maar ook zorgmedewerkers van de Zorggroep Noordwest-Veluwe kregen een lift naar boven om naar bewoners en collega’s te zwaaien. Welzijnsmedewerker Tirza de Lange vertelde dat de bewoners die nu met het glas ertussen door hun families zijn bezocht, op gesloten afdelingen wonen. Ze mogen ook niet op het terras verblijven. Ook personeel dat doorgaans niet werkt op één van deze afdelingen werkt mag er gedurende de coronacrisis niet komen.

‘Goedmakertje’
Het idee om families voor de Pasen kort met elkaar te herenigen komt van Tirza. De Cantharelschool die onderdeel uitmaakt van het zorggebouw wordt namelijk verbouwd door Prins Bouw. Dat zorgt soms nogal wat voor overlast. Daarom ging Wilco graag in op het initiatief van Tirza als soort van ‘goedmakertje’. “Geweldig”, zei Tirza achteraf, “het is al het bouwlawaai waard geweest.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen