Schandalige dump van isolatie materiaal in bos van Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

Schandalig noemt een buurtwoner die woont aan de Tijmlaan in wijk Oost het dumpen van isolatiemateriaal in het bos, zondag 31 maart. Samen met zijn visite ruimt hij de troep op.

Piepschuimen bolletjes
Hij zou net met zijn visite een wandeling maken, toen het gezelschap een chaos aan piepschuimen bolletjes aantrof in en rond de afvalbak bij het fietspad in het bos, kruising Oude Arnhemsekarweg/Ericalaan.

Opruimen
Ze maakten direct rechtsomkeert en haalden van huis harken, scheppen en vuilniszakken om de boel op te ruimen. Niet alleen wordt de natuur ernstig vervuild, maar bovendien vormen de piepschuimen bolletjes een gevaar voor de dieren. Het drietal heeft een flinke klus aan het opruimen, want het isolatiemateriaal is zo licht dat het alle kanten opwaait.

Melding bij politie
ErmeloNieuws heeft overigens vastgesteld dat gisteren, zaterdag 30 maart, één vuilniszak met piepschuimen bolletjes in de de afvalbak was gedumpt. Twee andere zakken waren ernaast gedumpt. Kennelijk hebben onverlaten vannacht de zakken opengetrokken of dieren. De buurtbewoner heeft de dump bij de politie gemeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen