DVS’33 Ermelo stijgt door winst op Hoek en verlies Quick Boys naar tweede plaats

DVS’33 Ermelo is zaterdag 9 maart uitstekend begonnen aan de derde periode door in Zeeuws Vlaanderen met 1-2 te winnen bij concurrent Hoek, dat de tweede periodetitel net voor de neus van de Ermelose derde divisionist wegkaapte.

Met fotoreeks door Theo Aalten

DVS passeerde op de ranglijst ook Quick Boys die verloor met 2-0 bij ASWH, waardoor DVS steeg naar de tweede plaats op de ranglijst met 50 punten uit 24 wedstrijden. Noordwijk verstevigde de koppositie, dankzij een 1-2 overwinning in Friesland tegen Harkemase Boys.

Bovenliggende partij
DVS was voor rust de bovenliggende partij en opende in de 29e minuut de score. Barry Powel werd in de diepte aangespeeld, ontdeed zich van zijn directe tegenstander en legde de bal breed op Olivier Pilon. Doelman Vin Vercouteren leek nog te kunnen ingrijpen, maar de topscorer van de derde divisie speelde zichzelf prachtig vrij en schoot de 0-1 binnen.

Messcherp
In de tweede helft kwam Hoek wat beter in de wedstrijd, maar in de 85e minuut vergrootte DVS uit een messcherpe counter de voorsprong. Invaller Basil Camara brak door op de linkervleugel en bediende Olivier Pilon, die met zijn 26e competitietreffer van het seizoen voor 0-2 zorgde.

Aansluitingstreffer
De dikverdiende winst leek aanstaande, maar in de 87e minuut scoorde Hoek de aansluitingstreffer. Een corner van de thuisploeg wordt onvoldoende verwerkt door de Ermelose verdediging, waarna een inzet van Reguillo Vandepitte werd verlengd door Daniel Akindayini: 1-2.

Miraculeus
De doelpuntenmaker leek even later van dichtbij de gelijkmaker te scoren, maar de bal belandde via een verdediger op miraculeuze wijze naast het DVS-doel. Daardoor kon het Ermelose gezelschap met de volle buit feestend de lange terugreis aanvaarden.

DVS’33 Ermelo speelt zaterdag de altijd beladen derby thuis tegen VVOG, dat met 1-4 verloor van Jong FC Groningen. De Harderwijkse derde divisionist staat met 27 punten uit 24 wedstrijden op de 14e plaats, dichtbij de gevarenzone. Eerder dit seizoen kwam DVS bij de uitwedstrijd tegen VVOG, ondanks de hoge verwachtingen vooraf, van een koude kermis thuis door met 2-0 te verliezen.