Workshop graffiti Kunstsessies Ermelo blijkt spannend avontuur

Graffiti-artiest Gilbert van Graffiti for You uit Zwolle gaf gisteravond, woensdag 22 maart, een workshop graffiti in atelier La Cabaña van Esther Verburgt van Kunstessies Ermelo. Een heel erg spannend avontuur zo bleek. Ondergetekende deed mee.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Vertrouwde loslaten
Het was vooral een kwestie van loslaten. Ofwel, oude vertrouwde materialen als het potlood tot penseel aan de kant leggen, en je mee laten voeren door de graffiti-techniek. Totaal niet bekend met het creëren van een kunstwerk met spuitbussen, bleek het een ware uitdaging en soms echt een bezoeking deze naar je hand te zetten. Vooral omdat het volgens Gilbert het leukste was om met letters te werken, zoals de graffiti-kunst oorspronkelijk bedoeld is.

Waardevolle tips
Op een A-viertje in potlood een schets maken was nog niet eens het probleem. Ook de sublieme uitleg van Gilbert over de basistechnieken gaf moed en zelfvertrouwen. Wat alleen maar groeide nadat hij een kleine demonstratie had weggegeven. Achteraf bleken zijn tips dat druipers bijgewerkt konden worden en een nieuw aangebrachte kleur de vorige dekt, een uitkomst voor ondergetekende.

Mooi, maar geen graffiti
Al werd het uiteindelijk een fraai en kleurrijk kunstwerk, de verf uit de spuitbussen zat er lagen dik op. Het werk deed ook niet zozeer de graffiti-kunst eer aan. Maar (ont)spannend en erg leuk om te doen was het zeker en voor herhaling vatbaar; al gaat ondergetekende dan wel eerst thuis oefenen om de spuitbustechniek beter onder de knie te krijgen.

Beter resultaat
De andere deelnemers brachten het er wat dat betreft beter van af. En dan te bedenken dat de meesten geen ervaring met graffiti spuiten hadden. Zelfs Gilbert en Esther stonden verbaasd en complimenteerden de graffiti-kunstenaars in dop.

Grietje-Akke de Haas

Zet alvast in je agenda
Zet de datum woensdag 3 mei van 10.00 – 16.00 uur alvast in je agenda. Dan vindt bij Kunstsessies de workshop plaats ‘Het meisje met de parel’ van Johannes Vermeer, door Gerd Renshof, kunstenaar, docent en specialist in de schilderstechnieken uit de 17e eeuw.

Klik HIER voor alle informatie en het complete aanbod in tekenen/beeldhouwen/mozaïeken/schilderen van Kunstsessies Ermelo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen