‘t Zomernest Ermelo heeft de primeur van de bezorg-Ebike

Simone Vliek en Kristiana Gederte.
Simone Vliek en Kristiana Gederte.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Gisteren, vrijdag 20 januari, heeft Kristiana Gederte van ’t Zomernest in Ermelo, een elektrische fiets in gebruik genomen om bestellingen te bezorgen. Daarmee is de Bar/Cafetaria/Eetcafé aan de Julianalaan 123a de eerste in Ermelo.

Het gaat om een elektrische versie van een stoere stalen ros van Cortina voor transportdoeleinden, uitgevoerd in een matte taupe kleur. Boven het achterwiel zit de bezorgbak voor de bestellingen stevig verankerd. Wie van de medewerkers van ’t Zomernest wil er niet mee gezien worden?!

Erg welkom
Hoe mooi ook, de E-bike is aangeschaft om praktische redenen vertelt Kristiana. Want het gebruik van de elektrische fiets is niet alleen goed voor het milieu, maar vooral erg welkom naast de scooter en de auto die ’t Zomernest inzet om bestellingen te bezorgen. Met de E-bike kan namelijk ook het jongere personeel zonder brommercertificaat en autorijbewijs bestellingen bezorgen. “Personeel tussen de 16 en 18 jaar die naast hun school wat bijverdienen bij ’t Zomernest halen tegenwoordig vaak hun brommercertifcaat niet meer, omdat ze al mogen starten met autorijlessen.”

Een uitkomst
Bovendien is de bezorg-Ebike een uitkomst voor al het personeel als klanten massaal aan het bestellen slaan. ’t Zomernest staat immers bekend om de ronduit smakelijke patat, (mini)snacks, burgermenu’s, broodjes, uitgebreide gerechten tot eiergerechten. Kristiana: “Wij bezorgen best wel veel, vooral op vrijdag en zaterdag. Dan zou het jammer zijn dat je de bestellingen niet op tijd kan bezorgen omdat er geen vervoer is.” Vooral op een paar kilometer afstand van ’t Zomernest, is de elektrische fiets een ideaal vervoermiddel om bestellingen te bezorgen, vindt Kristiana. “In feite ben je net zo snel heen en weer als met de scooter of auto.”

Oplaadpunt
Kristiana heeft de fiets gekocht bij Boonen Tweewielers. Ze is erg te spreken over de service en deskundigheid. “André Boonen weet precies wat ik bedoel. Binnen twee weken stond de fiets er dan ook.”
Het opladen van de bezorg-Ebike vormt geen enkel probleem. “Het oplaadpunt had ik namelijk al. Omdat ’t Zomernest ligt aan een fietsknooppuntennetwerk vond ik het belangrijk dat klanten met een elektrische fiets hun accu hier kunnen opladen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen