Vliek Tweewielers Ermelo fietst ultra verlichte Nightride voor mountainbikers

Vanavond, vrijdag 2 december, stipt om half acht is vanaf Vliek Tweewielers aan de Groeneweg 17 een grote groep mannen en een vrouw vertrokken voor een spectaculaire mountainbiketocht van 28 kilometer in het donker. Doel is om de verlichtingssets van BBB uit te proberen.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Groot lichtbereik
Voorbijgangers, fietsers en automobilisten konden de groep niet missen vanwege het grote lichtbereik van de verlichtingsset die de mountainbikers hadden gemonteerd op het stuur of op de fietshelm. Ze fietsen een enerverende route waar nauwelijks straatverlichting is, juist om te testen of de verlichting doet waar deze voor is gemaakt.

Een waar avontuur
Arie Huisman tekende voor de spectaculaire route. “Vanuit hier fietsen we naar de Oude Arnhemsekarweg, door het fietstunneltje, de Groevenbeekse hei over en achter Dindoa en EFC langs. Vervolgens pakken we ook een stuk klompenpad mee en fietsen we naar ’s Heeren Loo, langs het hertenkamp en komen we uiteindelijk uit bij restaurant Bonaparte aan de Harderwijkerweg. Vandaar fietsen we verder naar de Tonsel, de Ermelose hei en de Schaapskooi en via de Drieerweg weer terug.” De mountainbikers zagen het als een waar avontuur omdat ze normaal niet een dergelijke route fietsen in het donker. Bovendien waren veel mannen niet eens op de hoogte van het bestaan van de verlichtingssets. Voor hen een extra reden om aan de Nightride mee te doen.

Wild spotten
Het Vliek Tweewielerteam fietst voorop. Berend Vliek: “Als je in het donker fietst waar wij vanavond fietsen is een goede verlichting van essentieel belang.” Wat de andere mannen beaamden. “Het gaat er om dat je duidelijk ziet waar je fietst, maar ook om vroegtijdig wild te spotten en elkaar daarvoor te waarschuwen.”

Sterke verhalen
De groep mountainbikers wordt om 9 uur terugverwacht waar Rikkert Vliek ze fêteert op een gezellige afterparty met een hapje en een snapje, om de ervaringen én de sterke verhalen met elkaar te delen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen