Playa del Ermelo start met beachvolleybal voor basisscholen

05 jul , 11:16 Sport
27en volleyfestibal
Bram Burggraaff
De derde editie van Playa del Ermelo vindt dit jaar plaats van woensdag 3 juli tot en met maandag 8 juli 2024 op het tot ‘zandstrand’ omgetoverde parkeerterrein bij het voormalige sportcentrum Calluna. Organisator Gerben Vastenhoud van BV Ermelo Ondersteboven en tevens eigenaar van Bruijn Café en zijn collega Pepijn de Vries hebben het zomerse festijn omgedoopt in Volley Festibal.
Door Bram Burggraaff.
Opgeknapt
De start van het evenement werd gehinderd door veel regen. Daarom ging het volleyballen door leerlingen van Groevenbeek op woensdagmiddag niet door. ’s Avonds was het weer opgeknapt en konden de eerste poulewedstrijden gespeeld worden.
Massaal
Op donderdag werd er door basisschoolleerlingen beachvolleybal gespeeld. Tom van Santen sportdocent bij Interactie: "De basisscholen werden benaderd om gebruik te maken van dit prachtige ‘zandstrand’ en hebben daar massaal gehoor aan gegeven. Zo’n 150 leerlingen van de groepen 7 en 8 hebben in zo’n 40 teams met en tegen elkaar gevolleybald begeleid door de docenten van Interactie.’’
Dit jaar 96 teams
Gerben Vastenhoud: "Van 48 deelnemende teams in 2022 naar 70 teams vorig jaar hebben we dit jaar 96 teams die deelnemen aan dit toernooi en maandag 8 juli nog 34 horecateams. De poulewedstrijden zijn van woensdag tot en met vrijdag. Elk team speelt op één van de drie avonden drie wedstrijden van twintig minuten. Nieuw is een tribune op het festivalterrein die plaats biedt aan 350 toeschouwers.
Optimaal gebruik van maken
Woensdag, donderdag en vrijdag kunnen de scholen tijdens de lesuren een toernooi spelen. Het zand ligt er toch, dus waarom er niet optimaal gebruik van maken. Op vrijdag komen er nog een aantal klassen van Groevenbeek. De poulewedstrijden zijn van woensdag tot vrijdag van 19.00 tot 23.30 uur. Op vrijdagavond zijn er optredens van dj’s uit de regio.
De grote finaledag
Op zaterdag, de grote finaledag, is het festivalterrein geopend en is er vanaf 20.00 uur een grootse afterparty. De hele dag is er muziek en treden er bekende artiesten op, waaronder twee topacts. Wat betreft het weer, het zal waarschijnlijk niet bij alle wedstrijden droog zijn. De deelnemers trekken zich daar echter niet al te veel van aan, ze zijn tenslotte niet van suiker’’, grapt Vastenhoud.
banner jansen elektrotechniek nieuw x