Maarten van den Berg wint 51e Ronde van Horst & Telgt

De Ronde van Horst & Telgt op woensdag 3 juli is gewonnen door Maarten van den Berg uit Rijssen. In de sprint versloeg hij de Britt Taylor Clark Churchill, die als tweede eindigde en Joeri Fledderus, de nummer drie.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Wim Balke.

Oosterhoff Poolen Ploegentijdrit
Om 18.00 uur begon de Ploegentijdrit om de Oosterhoff Poolen Ploegentijdrit met veel plaatselijke en regionale deelnemers. Ieder team bestond uit zes deelnemers, waarvan er vier moesten finishen. Bedrijven- en vriendenteams namen het tegen elkaar op in deze tijdrit.

De eerste prijs ging naar het team Wijori Vastgoed bestaande uit Gilbert Bleijenberg, Hans Mollema, Hans Raven, Huibert de Bode, Koen van Lochem en Thijs Lasseur. Op de tweede plaats eindigde het team Depeche Clothing. Derde werd Sane Cycling gevolgd door team Vliek op de vierde plaats. Het team Van Olffen, dat de primeur had als eerste damesteam mee te doen, eindigde op de vijfde plaats.

Grote Prijs Vliek Tweewielers
Om 20.00 uur was de start van de Elite, Beloften en Amateurs, een koers over 80 kilometer voor de Grote Prijs Vliek Tweewielers, die tevens meetelt voor het Veluwe klassement. Naast de eindoverwinning werd ook gestreden voor premies in diverse tussensprint. Dat leverde een spannende koers op waarbij uiteindelijk een kopgroep van zeven renners streed voor de winst.

Droog
Na een dag met veel regen was het ’s avonds droog; fijn voor de deelnemers en de toeschouwers die in grote getale aanwezig waren. Ook dit jaar was de ‘feesttent’ toegankelijk voor iedereen. Sponsors die de Wielerronde financieel mogelijk maken, hadden een eigen vip-gedeelte.

Stichting Wielerevenementen
De Ronde van Horst & Telgt werd ook dit jaar georganiseerd door de Stichting Wielerevenementen ‘De IJsselstreek’. Het plaatselijke organisatiecomité bestaat uit Wouter Pieper, Henk Hop, Simone Vliek en Jetty Koops.

Veluweklassement
De Wielerronde van Horst & Telgt is de derde wedstrijd in het Veluweklassement. De blauwe leiderstrui voor de koploper in het Veluweklassement Elite-belofte was voor Tijn Louwerensen uit Schijndel. De rode leiderstrui Amateur bleef in het bezit van Twan Brusselmans.

Mark van Esterik uit Utrecht mocht opnieuw de zwarte leiderstrui Sprintklassement aantrekken. Na ‘Ermelo’ volgen nog de Ronde van Epe (11 juli), de Ronde van Elspeet (17 juli) en de Ronde van Nunspeet op 21 augustus, de finalekoers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen