Natte maar geslaagde start Avond4Daagse Ermelo

De Avond4Daagse van Ermelo is maandag 10 juni 2024 van start gegaan. Ruim 1.800 wandelaars, waaronder veel leerlingen van alle basisscholen uit Ermelo, trotseerden het onstuimige weer om deel te nemen aan één van de drie afstanden: 3 kilometer, 6 kilometer of 9 kilometer.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Saskia Lieman.

Vol goede moed
Ondanks de regen was de eerste avond een groot succes. Het slechte weer maakte de uitdaging wel wat groter, maar de deelnemers lieten zich niet uit het veld slaan. Na een welkomstwoord begonnen de wandelaars, veelal gekleed in poncho’s, vol goede moed aan één van de drie routes die hen over de prachtige Groevenbeekse Heide voerden.

Voor iedereen
De Avond4Daagse is een evenement voor iedereen. Naast de leerlingen van alle basisscholen in Ermelo doen verschillende zorggroepen mee, waaronder De IJsvogel, het Thomashuis en Bartiméus. De 3 kilometer route is bewust toegankelijk gemaakt, waardoor iedereen kan deelnemen.

Wandelgroep
Daarnaast is ook de wandelgroep van de Gezond Veluwe Challenge gestart aan de Avond4Daagse. De deelnemers, die de afgelopen weken onder leiding van buursportcoaches van Interactie hebben toegewerkt naar de Avond4Daagse, liepen de 6 kilometer route.

Weersverwachting
De Avond4Daagse, dit jaar wederom georganiseerd door Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V., duurt nog tot en met donderdag 13 juni, als de traditionele Intocht met Bloemenhulde wordt gehouden. De weersverwachting voor de komende dagen is gunstiger, met droger weer en af en toe mogelijk ook wat zon.

Starttijden
Elke dag wordt er gestart vanaf het terrein van DVS’33 Ermelo aan de Sportlaan te Ermelo. De starttijden zijn: 9 kilometer: 18.00 uur (donderdag om 17.45 uur), 6 kilometer: 18.15 uur, 3 kilometer: 18.30 uur (donderdag om 18.45 uur).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen