Cher Korver van DeVeDo in Ermelo geselecteerd voor Paralympics

Cher Korver.
Cher Korver.
Foto: Helga Jansen

DeVeDo-speelster Cher Korver, die ooit begonnen is bij DeVeDo en nog steeds uitkomt voor de eerste ploeg van de Ermelose Rolstoelbasketbalploeg, is voor de zevende keer geselecteerd voor de Paralympische Spelen, die van 28 augustus tot en met 8 september worden gehouden in Parijs.

Van Bram Burggraaff.

Debuut in 2000
Cher Korver maakte haar debuut in 2000 bij de Paralympisch van Sydney, waar ze met de Nederlandse rolstoelbasketbalploeg de vierde plaats veroverde. Daarna volgde een zevende plaats in Athene 2004, een zesde plaats in Beijing 2008 (6e plek) en bronzen medailles in London 2012 en Rio de Janeiro 2016.

Goud
Het hoogtepunt werd bereikt tijdens de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020, toen de Nederlandse Rolstoelbasketbalploeg het goud voor zich opeiste. China werd in de finale op overtuigende wijze met 50-31 aan de kant op gezet. Bondscoach Gertjan van der Linden heeft de ambities om het Paralympisch goud te prolongeren. Op dit moment is de Nederlandse damesploeg Europees, Wereld én Paralympisch kampioen.

Ook geselecteerd
Naast Korver zijn de vertrekkend speelsters bij DeVeDo, Julia van der Sprong en Xena Wimmenhoeve ook geselecteerd. De rest van de selectie bestaat uit Jitske Visser, Saskia Pronk, Ylonne Post, Sylvana van Hees, Ilse Arts, Lindsay Frelink, Carina de Rooij, Mariska Beijer en Bo Kramer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen