FC Horst wil een tribune bouwen

Veel bekende gezichten bij de presentatie van de tribuneplannen van FC Horst.
Veel bekende gezichten bij de presentatie van de tribuneplannen van FC Horst.
Foto: archief Jan de Roo

De 231e aflevering van ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van donderdag 23 oktober 2003 een verslag van de sponsoravond die FC Horst hield op maandag 13 oktober 2003 in hotel ‘De Heerlickheijd van Ermelo’ als aanzet om tot de bouw van een tribune te komen. De actie ‘Stenen voor Stenen’ moest het plan financieel haalbaar maken. De bouwplannen zijn nooit verwezenlijkt, vanwege andere prioriteiten zoals extra kleedkamers en de renovatie van het clubhuis van de vereniging. Anno 2024 beschikt de Ermelose tweedeklasser over een schitterende accommodatie. In 2022 werd het hoofdveld voorzien van een prachtig kunstgrasveld en een jaar later kreeg de vereniging de beschikking over een nieuwe, ruime parkeerplaats.

Door Bram Burggraaff.

Motto
FC Horst is voornemens een tribune te bouwen op sportpark ‘De Adelaar’ aan de Buitenbrinkweg te Ermelo. Dat de vereniging daarbij niet over één nacht ijs gaat, bleek vorige week maandagavond tijdens een sponsoravond in hotel ‘De Heerlickheijd van Ermelo’. Met als motto ‘Stenen voor stenen’ wil het bestuur bekijken of de plannen voor de bouw van een tribune financieel realiseerbaar zijn. Daarbij wordt een beroep op het bedrijfsleven gedaan voor de financiering in ruil voor reclame.

Ruilhandel
Presentator Evert ten Napel heette de aanwezigen, waaronder de Ermelose wethouders Bilder en Roelofsen, hartelijk welkom. Vervolgens werd er een videofilm getoond van de vereniging FC Horst, waarna bestuurslid Hans Beek aan de hand van een Powerpoint-presentatie de tribuneplannen ontvouwde. “Het is de bedoeling om een tribune met vier kleedkamers te bouwen. Het geheel zal financieel haalbaar moeten zijn, waarbij een soort ‘ruilhandel’ met het bedrijfsleven de nodige middelen moet opleveren. Er wordt projectmatig gewerkt, zodat er geen grote kosten gemaakt hoeven te worden, voordat het financiële plaatje rond is. Bij de diverse fasen zijn er belangrijke taken weggelegd voor opdrachtgever Evert Renden, technische man Aalt Verhoef en Dennis Offenberg van de sponsorcommissie’’, aldus Hans Beek.

Naamsbekendheid
Studiosportverslaggever Evert ten Napel ging met een aantal gasten in op de tribuneplannen van FC Horst. Jaap Kuyt, de grote man achter de bouw van een tribune bij Veensche Boys: “Een tribune kan in een periode van tien jaar worden terugverdiend. Het biedt sponsors de mogelijkheid om voor een relatief laag bedrag jarenlang naamsbekendheid te verkrijgen.’’

Niet concurreren met DVS’33
Gert van Winkoop, oud-voorzitter van FC Horst; “De eerdere plannen om een tribune te bouwen belandden in de ijskast, maar zijn tot mijn grote vreugde door het huidige bestuur nieuw leven ingeblazen.’’ Oud-international Piet Schrijvers; “FC Horst moet niet concurreren met DVS’33, maar mag best de ambitie hebben om een Eersteklasser te worden en daar past een tribune prima bij.’’

Bouwplannen
Jaap Boonen, oud-bestuurslid van FC Horst: “Het is gelukt om Real Madrid, de grootste voetbalclub ter wereld bij FC Horst te laten spelen en daarnaast vele andere nationale en internationale topclubs zoals Ajax en Feyenoord. Dan moet de bouw van een tribune toch ook lukken!’’ Met een druk op de knop werden de bouwplannen zichtbaar gemaakt. FC Horst-voorzitter Evert Renden bedankte het management van ‘De Heerlickheijd van Ermelo’ voor de gastvrije ontvangst. Nadat er diverse vragen waren beantwoord, was er nog een gezellige ‘derde helft’ in sportcafé ‘Down under’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen