DVS’33 Ermelo dankzij zege op Sparta Nijkerk dichtbij derde periodetitel

DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 18 mei 2024 de altijd beladen derby uit tegen Sparta Nijkerk met maar liefst 1-5 gewonnen. De Ermelose Derde Divisionist steeg naar de negende plaats met 47 punten uit 33 duels en heeft een beter doelsaldo dan de nummers 4 tot en met 8 op de ranglijst. Er bestonden lang grote twijfels of DVS’33 Ermelo zich dit seizoen wel zou handhaven in de Derde Divisie. Echter na het vertrek van hoofdtrainer Patrick Loene begin februari, wist diens opvolger John Kamphuis met zijn ploeg naar liefst 26 punten in 12 duels te veroveren. In de strijd om de derde periodetitel heeft DVS met 23 punten uit 10 duels de leiding overgenomen van Hercules, dat met 2-1 verloor bij Genemuiden.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks door Theo Aalten.

Gelijkwaardig
Sparta Nijkerk en DVS’33 Ermelo waren het eerste kwartier gelijkwaardig. De thuisploeg zette veel druk naar voren en de gasten speelden zich daar eenvoudig onderuit. In de 16e minuut leidde de eerste kans van de wedstrijd tot een treffer voor DVS. Sparta-doelman Sem van Steenis kon een inzet van Stef Nijland niet onder controle krijgen en in de rebound kopte Nijland de bal via de paal binnen: 0-1.

Veel dreiging
Na ruim een half uur spelen creëerde DVS opnieuw een grote kans. Stef Nijland veroverde de bal en bereikte vanaf rechts Sem Crowther, die via een verdediger rakelings naast schoot. Uit de daaropvolgende corner kopte Crowther de bal buiten bereik van de keeper op de lat. Even later schoot Mark van der Weiden namens Sparta rakelings naast en zorgde enkele Nijkerkse corners voor veel dreiging in het strafschopgebied van DVS.

Niet klagen
De Ermelose ploeg was in de 37e minuut weer dichtbij een treffer. Stef Nijland bereikte vanaf links met een voorzet op maat de volledig vrijstaande Adriaan Kruisheer, die de bal echter niet onder controle kon krijgen, waardoor een 100% kans verloren ging. Met slechts een 0-1 achterstand bij rust mocht de thuisploeg zeker niet klagen.

Onder de lat
In de tweede helft ging Sparta Nijkerk fanatiek op jacht naar de gelijkmaker. In de 50e minuut leidde een matige uitspeelbal van Rik van Nuenen tot een grote kans voor de thuisploeg, maar de DVS-keeper voorkwam vervolgens zelf een treffer door een kopbal van Omar El Ghazouani onder de lat over te tikken.

Langszij
Even later greep Marciano van Leijenhorst nog net op tijd in voor Sparta-spits Mark van der Weiden gevaarlijk kon worden. Toch kwam Sparta Nijkerk in de 64e minuut langszij door onnodig balverlies aan Ermelose zijde. Na een vloeiende combinatie met Mark van der Weide scoorde Jesse Buitenhuis de 1-1 gelijkmaker.

Schitterend
De Nijkerkse ploeg leek even door te drukken, maar DVS’33 Ermelo kreeg opnieuw controle over de wedstrijd en kwam in de 74e minuut weer op voorsprong. Adriaan Kruisheer gaf de bal mee aan Nicky van Hilten die, net als Arjen Robben in zijn beste tijd, zijn directe tegenstander uitspeelde en met links de bal schitterend in de kruising schoot: 1-2.

Oog in oog
Sparta Nijkerk kwam deze klap niet meer te boven. In de 79e minuut kreeg Sam Crowther vrije doorgang op rechts, waardoor hij oog in oog kwam te staan met Sparta-doelman Sem van Steenis. De spits koos voor de beste optie, namelijk de bal breed leggen op de mee opgekomen Benjamin Roemeon, die ongehinderd de 1-3 kon binnenschieten.

Prachtige hakbal
Hoewel de wedstrijd beslist was, ging DVS’33 Ermelo gedreven door en kwam in de slotfase op 1-4 door opnieuw Benjamin Roemeon na een assist van Stef Nijland, die in de extra tijd met een prachtige hakbal invaller Jorick Priem ook nog in staat stelde de eindstand op 1-5 te bepalen. Het was de eerste competitiegoal voor Priem, die dit seizoen overkwam van dorpsgenoot EFC’58, waarvoor hij ontelbare doelpunten scoorde.

Zaterdag 25 mei 2025
DVS’33 Ermelo speelt op zaterdag 25 mei 2025 de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Staphorst, dat dankzij een 2-0 overwinning op Harkemase Boys steeg naar de veilige 14e plaats met 43 punten uit 33 duels, 1 punt meer dan Urk dat DOVO nog op bezoek krijgt. DVS verloor de uitwedstrijd tegen Staphorst op zaterdag 16 december 2023 ongelukkig met 1-0.

De enige overgebleven concurrent
Hercules, de enige overgebleven concurrent van de Ermelose ploeg in de laatste periode, speelt de laatste competitiewedstrijd thuis tegen HSC’21. De derde periodetitel met plaatsing voor de nacompetitie met als inzet promotie naar de Tweede Divisie gaat bij overwinning naar de Utrechters, maar alleen als DVS’33 Ermelo niet wint.