Wido Sparling verschalkt Cees Doets bij VSG Ermelo

Wido Sparling.
Wido Sparling.
Foto: Gerard de Hoop

Spelers bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) schrijven altijd een kort partijverslag.

Van Bram Burggraaff.

Leeg briefje
Wido Sparling beschreef zijn winst op Cees Doets in de 24e speelronde van de interne competitie zeer kernachtig als ‘Een heel verhaal’. Willem Booy ‘omschreef’ zijn verlies tegen Jan Casur nog kernachtiger en bracht niets in dan een leeg briefje. Verrassend was de remise-uitslag in de partij tussen Henk Miedema en Piet Vroegindeweij.

Verdienstelijk
In de kampioensgroep verspeelde Onno Wolters een pion tegen Bas West, die ondanks goed tegenspel won. Jan Lambrechts stond iets beter tegen William van de Groep, maar kwam niet verder dan remise. Winst was er voor Noël Koene die aanviel en daarmee Dirk van Setten van de wijs bracht. Gert-Wim Korterink remiseerde verdienstelijk tegen Mark de Graaf.

Wisselvallig
Henri Bosch versloeg in een onorthodoxe partij Wim Jongejan. Jildert de Boer ‘pionnenwalste’ Ron Flink schaak-plat en won. In wederzijdse aanval was Rob Hollmann Hisham Haout te glad af. Ronald Bieringa hield lang, maar uiteindelijk geen stand tegen Anne Zijlstra. Winst was er voor Ferry Lunek in een wisselvallig gevecht tegen Bert Plette.

Schaakkelder
Henk Visser ondervond dat een pion minder bepalend kan zijn en hij verloor van Job Bunschoten. Bert Loedeman joeg Martin van de Broek naar de schaakkelder. Martin Elbertsen was geduldig en won van Margriet Martensen. Gerda Smid en Gert van Heeringen kwamen remise overeen. Bert Vernooij moest zijn schaakmeerdere erkennen in Bas Miedema. Warti Miedema versloeg Stephan Schoenmaker.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen