FC Horst blijft in de race voor nacompetitie na winst op VOP

FC Horst heeft zaterdag 22 april de thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste VOP met 2-1 gewonnen. Daarmee blijft de Ermelose derdeklasser met 37 punten uit 24 wedstrijden in de race voor de nacompetitie. De Ermelose derdeklasser staat op de vierde plaats met 37 punten uit 24 wedstrijden, 1 punt minder dan de nummer drie Batavia’90 en 3 punten dan de nummer twee, BAS.

Met fotoreeks door Alie Poolen

FC Horst was voor de rust de bovenliggende partij, maar liet de kansen liggen om de score te openen. VOP kwam nauwelijks over de middenlijn heen. Na rust sloeg al snel de vlam in de pan. De thuisploeg kwam in de 50e minuut op een 1-0 voorsprong, toen Elroy Martens uit een corner van Joran Blaauw die 1-0 inkopte.

Herkansing
In de 54e minuut miste de doelpuntenmaker een strafschop, omdat de keeper van VOP de goede hoek koos. Vijf minuten later kreeg Martens een herkansing vanaf de penaltystip . De Amersfoortse doelman redde opnieuw, maar deze keer scoorde de spits in de rebound wel 2-0.

Spannend
Vervolgens was de thuisploeg even niet scherp, want direct vanaf de aftrap slaagde VOP erin om terug te komen tot 2-1. FC Horst verzuimde vervolgens de kansen om het duel te beslissen, waardoor het spannend bleef. Daarom was de opluchting groot bij de thuisploeg, toen de scheidsrechter affloot.

Zaterdag
FC Horst gaat zaterdag op bezoek bij Rood Wit’58. De Puttenaren versloegen in Almere het hooggeplaatste Buitenboys met 0-3 en zijn hard op weg zich te handhaven. FC Horst won de thuiswedstrijd met 2-1.