Reserves DVS’33 Ermelo kijken terug op fantastisch bekeravontuur

Er is een einde gekomen aan het bekeravontuur van DVS 2. Hoofdklasser sv DFS won in de kwartfinale van het districtsbekertoernooi Oost met 3-1 van de Ermelose ‘reserves’. De ploeg van trainer Pascal Diender kon in Opheusden het veld op opgeheven hoofd verlaten.

Het was de derde keer op rij, dat DVS 2 zich plaatste voor het bekertoernooi voor standaardteams. Het team leverde een topprestatie door de kwartfinale te bereiken na overwinningen op Owios, Lemelerveld, Rohda Raalte, Grol en Enter Vooruit.

Slecht veld
De wedstrijd in Opheusden werd gespeeld op een slecht veld, wat in het nadeel was DVS, dat doorgaans technisch verzorgd voetbal spelen. De Ermelose ploeg keek al snel tegen een achterstand aan, want in de 6e minuut scoorde Alex Scheffer 1-0 voor DFS.

Betere ploeg
Vervolgens was DVS de betere ploeg, wat leidde tot drie kansen voor Lars van de Wetering, maar de gelijkmaker bleef uit. Een kwartier voor tijd leek de beslissing te vallen, toen Roy de Ruiter 2-0 scoorde voor DFS.

Spannende slotfase
Invaller Dennis Folkers leek nog voor een spannende slotfase te zorgen door in de 86e minuut 2-1 voor DVS te scoren, Een minuut later viel de definitieve beslissing door een treffer van Luciën Dorst voor de thuisploeg.

• De reserves van DVS, die kunnen terugkijken op een fantastisch bekeravontuur, gaan zich nu volledig richten op het kampioenschap.