KoningsSpelen Ermelo test lenigheid in Balverszaal

Ruim 800 leerlingen genieten vandaag, vrijdag 21 april, op diverse locaties van de KoningsSpelen in Ermelo. Zo ook vanmorgen in de Wethouder Balverszaal waar het met een workshop turnen en dansen aankwam op lenigheid van de deelnemers.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Stoere exemplaren
De dansworkshop werd gegeven door Renate Goossensen van DansFabriek S.I.L.K.. Opvallend was het grote aantal jongens dat meedeed, zelfs een aantal stoere exemplaren. Toch deden ze qua lenigheid en het maken van sierlijke bewegingen niet onder voor de meiden.

Meester Simon
Stoer was daarnaast de deelname van meester Simon die sinds ongeveer een jaar deel uitmaakt van het onderwijsteam van de Margrietschool. Hij liet zich niet kennen en hopste fanatiek mee bij de warming up. Verrassend genoeg kreeg de meester de danspassen die Renate de groep stapsgewijs aanleerde, met net zoveel gemak onder de knie als zijn leerlingen.

Dronkenman
Een zaal ernaast hadden leerlingen van de Klokbeker het meeste plezier van de workshop turnen, waar ook veel gezwaai, klimmen en klauteren aan te pas kwam. De evenwichtsbalk was eigenlijk het moeilijkste toestel. Waar de één gelijk een dronkenman over de balk manoeuvreerde, maakte de ander met behulp van de gymjuf een keurige handstand.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen