Senioren turnsters Sparta maken debuut bij groepsspringen

Foto: Sparta Ermelo

De senioren turnsters van Gymnastiekvereniging Sparta Ermelo hebben dit jaar voor het eerst deelgenomen aan de landelijke wedstrijden voor groepsspringen C-niveau. Het team deed mee op de airtrackbaan en de mini-trampoline.

Zaterdagmorgen 25 februari vertrokken Iris van de Velde-Harsenhorst, Nathalie Bakker, Aline Middel, Fleur van Hoof, Lisanne van den Akker, Celia Los, Leonie Pol en trainster Claudia Lubbersen naar Bocholtz in Zuid-Limburg alwaar ze een mooi debuut beleefden.

Teamgevoel
Het leuke aan groepsspringen is het teamgevoel; je moet echt op elkaar kunnen vertrouwen en de timing moet goed op elkaar zijn afgestemd. Op de airtrack werden prachtige series gesprongen door het team van Sparta met een zevende plaats als resultaat. Bij het onderdeel mini-tramp werd het Ermelose team dertiende

Hard trainen
Op beide onderdelen zijn er nog verbeterpunten naar voren gekomen, waar hard op getraind zal worden voor de volgende wedstrijd op zaterdag 10 juni in Surhuisterveen.

Doe ook mee!
De turngroep dames is heel enthousiast over deze nieuwe uitdaging. Ze trainen op dinsdagavond van 19.00-21.00 uur in de Balverszaal. Wie interesse heeft voor turnen in teamverband is van harte welkom om een keer langs te komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen