Stormloop op gratis trainingen voor Halve Marathon van Ermelo

Halve Marathon Ermelo 2016.
Halve Marathon Ermelo 2016.
Foto: Archief: Grietje-Akke de Haas

De eerste actie van het kersverse comité Halve Marathon Ermelo (HME) 2017 is meer dan geslaagd. Onder de slogan ‘Your Way to HME’ konden hardlopers zich opgeven om zich onder begeleiding voor te bereiden op het evenement van zaterdag 20 mei aanstaande.

De animo voor de voorlichtingsavond donderdag 23 februari bij Intersport Ermelo dat spontaan onder-dak bood, was overweldigend. Veel meer mensen dan zich opgegeven hadden, trotseerden de storm en werden voorgelicht door Dick van Leeuwen namens HME en Paula Benders van Loopgroep Visie.

Stop op aanmeldingen
Een kleine veertig mensen wilden meer weten en het enthousiasme na afloop was groot. Paula zal met haar trainers maatwerk leveren en rekening houden met ieder zijn kunde. Het succes betekent wel, dat er geen nieuwe aanmeldingen kunnen worden toegelaten.

Nergens bang voor
Zowel de startersgroep, de tien kilometer als de groep die zich wil voorbereiden op de Nero Halve Marathon, zitten vol. Benders: “We gingen eigenlijk uit van 20 lopers tot een max van 25. Ik ben bang dat het er veertig worden. Ach, maar wij zijn nergens bang voor, dus dit gaan we oplossen. Met behulp van alle individuele wensen, gaan we deze week puzzelen. Komende donderdagavond zal voor het eerst getraind worden vanaf sporthal Duijn op landgoed Veldwijk.”

Slagroom
De organisatie van de halve marathon was in zijn sas. “Geweldig voor onze beide sponsors, VBV Advocaten en auto Versteeg Buurman. Het aanbod van gezondheidspraktijk Mesrits om de lopers te begeleiden bij blessures was echt de slagroom op deze avond,” aldus Bas Jan Stoute, trotse voorzitter van het loopevenement.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen