Sportinstituut Ermelo sport met José Hoogenboom voor KiKa

Paula, José en Willie.
Paula, José en Willie.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Met Giro di KiKa van 25 tot en met 30 juni 2017 fietst José Hoogenboom haar grootste uitdaging ooit in de strijd tegen kanker. Sportinstituut Ermelo en Loopgroep Visie helpen haar de opbrengst voor KiKa te spekken met een sportevenement op zaterdag 18 februari 2017, van 9.00 tot 12.00 uur.

Sporten voor goede doel
José heeft in samenwerking met Willie Eshagen van Sportinstituut Ermelo en Paula Benders van Loopgroep Visie een afwisselend programma samengesteld. Iedereen kan op zijn of haar niveau een bijdrage leveren aan het goede doel waarvoor wordt gesport aan de Amanietlaan 9.

Kinderen Kankervrij
Deelnemers kunnen aan de volgende lessen meedoen: 3 uur spinning, Pilates en Bootcamp. Loopgroep Visie verzorgt de wedstrijd 5- en 10 kilometer hardlopen voor heren en dames en de Nordic Walking Tocht van 10 kilometer. Ook is er een ATB-tocht. Inleg per les is 10 euro, 2 lessen 17,50 euro en 3 lessen 22,50 euro. Alle opbrengsten zijn bestemd voor het goede doel waar José voor gaat fietsen: KiKa, ofwel Kinderen Kankervrij.

Strijd aanbinden tegen kanker
Het is niet voor het eerst dat José sportief de strijd aanbindt tegen kanker. Zo was zij medeorganisator van de vijf maal gehouden Spinningmarathon Ermelo, waarvoor de opbrengst was bestemd voor het Willem Holtrop Hospice in Ermelo. Haar moeder die aan kanker leed werd er namelijk tot haar overlijden liefdevol verzorgd. Ook fietste José drie maal de Mont Ventoux en eenmaal de Alpe d’HuZes om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

Kans op genezing vergroten
De Giro di KiKa wordt José’s grootste fietsavontuur qua inspanning. Gedurende 6 dagen moet zij in de Italiaanse Dolomieten maar liefst 16.000 hoogtemeters zien te overwinnen over een afstand van 1.000 kilometer. “Een inspanning die groot is, maar in het niet valt bij het doorzettingsvermogen dat van kinderen wordt gevraagd bij wie de diagnose kanker is gesteld. Ondanks dat zij, samen met medici, er alles aan doen om te genezen is dat op dit moment helaas voor 1 op de 4 kinderen niet weggelegd. Door geld in te zamelen voor onderzoek wordt het mogelijk de kans op genezing te vergroten naar 95% in 2025.”

Besef
Paula Benders van Loopgroep Visie stemde meteen in toen José haar om hulp vroeg. “Wat ik zo belangrijk vind is mensen het besef bij te brengen dat wij bewegen voor mensen die het niet kunnen. Wees dus dankbaar dat jij wel kunt bewegen. Bovendien”, doelt ze op José en Willie, “helpen wij elkaar altijd.” Voor de hardloopwedstrijd heeft Paula door sponsoring een attractief prijzenpakket voor de top drie in petto.

Medewerking van Sportinstituut
Sportinstructrice Willie Eshagen hoefde geen seconde na te denken over de medewerking van Sportinstituut Ermelo. “Wij organiseren als sportschool elk jaar een evenement voor het goede doel. KiKa is heel bekend en bovendien kennen we José erg goed.” Naast het leveren van een sportieve prestatie voor het goede doel, wordt het ook vooral een gezellig evenement waar goed voor de inwendige mens wordt gezorgd. Zo kunnen deelnemers rekenen op koffie, thee en belegde broodjes die worden gesponsord door Slagerij van Elten en de De Kaasspecialist Harderwijk.

  • Inschrijven kan bij Sportinstituut Ermelo aan de Amanietlaan 9.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen