Wisselvallig EFC’58 Ermelo komt zonder punten terug uit Putten

EFC’58 heeft zaterdag 3 december de derby tegen Rood Wit’58 met 3-2 verloren en is gezakt naar de voorlaatste plaats op de ranglijst met 9 punten uit 12 duels.

Met fotoreeks door Jan de Roo Fotografie

Geklungel
EFC stond na amper 20 minuten al met 3-0 achter door geklungel in de verdediging en een falend middenveld. Rood Wit waande zich op een trainingspartijtje en de Ermelose hoofdtrainer Eddy Kraaij, die een kort verleden heeft bij EFC58, kon in alle rust zijn spelers aanwijzingen geven. De doelpunten van Rood Wit kwamen op naam van Barry Grevengoed, Jeffrey Kleijer en Johan van de Brink.

Strafschop
EFC probeerde wel wat terug te doen, maar een fatsoenlijke opbouw ontbrak. In de tweede helft speelden de gasten wel beter, maar de thuisploeg bleef vrij eenvoudig overeind. Rutger Broekhuizen, die het EFC-doel verdedigde, voorkwam met een aantal fraaie reddingen een grotere achterstand. Met nog een half uur te spelen, kreeg EFC terecht een strafschop, die door Redouane Arian onberispelijk werd binnen geschoten: 3-1.

Kluts
Rood Wit ging wat meer op de defensie leunen en loerde op de counter. In de slotfase viel de bal uit de kluts voor de voeten van Herbert van den Ham, die de aansluitende 3-2 scoorde voor EFC. De zeer terechte overwinning van Rood Wit kwam niet meer in gevaar.

Winterstop
EFC speelt komende zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen BAS. De ploeg uit Biddinghuizen steeg dankzij een 1-0 overwinning op Zeewolde naar de zevende plaats van de ranglijst met 18 punten uit 12 wedstrijden.