Dindoa neemt maximale winst mee uit Vroomshoop

Dindoa heeft zaterdag 3 december in Vroomshoop met 18-22 gewonnen van TOP en houdt daarmee de aansluiting met de top van de eerste klasse. Het tweede team van Dindoa versloeg TOP 2 met 12-19. Komende zaterdag spelen beide teams thuis tegen ASVD uit Dronten.

TOP opende al na een paar seconden de score, maar Dindoa boog de achterstand om in een 1-4 voorsprong. De thuisploeg kon alleen dichterbij komen door het benutten van strafworpen en een enkel velddoelpunt. De gasten bleven het initiatief houden tot 3-6, maar zagen vervolgens TOP naderen tot 5-6.

Weerstand gebroken
Daarna ging de wedstrijd gelijk op en bleven beide ploegen qua scores dicht bij elkaar, wat resulteerde in een 9-9 stand bij rust. Na de thee ging het ook tot 13-13 gelijk op, maar daarna was de weerstand van TOP gebroken en kwam Dindoa niet echt meer in de problemen.

Prachtig cadeau
Halverwege de tweede helft was de ploeg van coach Jan van Essen uitgelopen naar een 15-19 voorsprong. Dindoa wist een maximale voorsprong van zes punten te halen bij een stand van 16-22 en gunde de thuisploeg nog twee doelpunten aan het eind van de wedstrijd; eindstand 18-22. De overwinning was een prachtig cadeau van de spelers voor de jarige coach Jan van Essen.