DVS’33 Ermelo kiest Bert van Hunenstijn als nieuwe hoofdtrainer

Foto: dvs33.nl

DVS-voorzitter Aart Goossensen maakte zaterdag 3 december na de wedstrijd DVS – FC Lisse bekend, dat Bert van Hunenstijn vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer is van de vereniging, als opvolger van Roeland ten Berge.

Van Hunenstijn doorliep de jeugdselecties van DVS en speelde na een uitstapje bij PEC Zwolle jarenlang in de hoofdmacht van DVS, waarna hij zijn actieve voetballoopbaan afsloot bij plaatsgenoot FC Horst. De 48-jarige geboren Ermeloër begon zijn trainerscarrière in zijn woonplaats bij derdeklasser EFC’58.

Gesolliciteerd
Daarna was Bert van Hunenstijn hoofdtrainer van Zwart Wit’63 uit Harderwijk en Roda’46 uit Leusden en kwam in 2012 terecht bij SDC Putten, waarmee hij vier jaar geleden promoveerde naar de Hoofdklasse. Bert van Hunenstijn: “Enkele weken geleden heb ik bij SDC aangegeven te stoppen. Na bijna vijf mooie seizoenen in Putten wilde ik een nieuwe uitdaging aangaan. Ik heb mijn vertrek bewust vroeg kenbaar gemaakt om de trainersmarkt te laten weten beschikbaar te zijn. Toen DVS een paar weken later bekend maakte niet verder te gaan met Roeland ten Berge, heb ik gesolliciteerd.’’

Gekozen uit veel sollicitanten
De Technische Commissie van DVS ontving vele sollicitaties naar de functie van hoofdtrainer en besloot na rijp beraad en voorselectie met Van Hunenstijn in gesprek te gaan. “Ik ben zeer gedreven om succesvol te zijn met DVS. Ik ken de club en de mensen en de mensen kennen mij. Het is altijd mijn ambitie geweest om op het hoogste niveau trainer te zijn. En dat ik ook graag trainer van DVS’33 Ermelo wil zijn, is geen groot geheim. De afgelopen jaren heb ik mij op vele vlakken ontwikkeld. Pas twee jaar geleden achtte ik mijzelf voldoende bekwaam en ervaren om een functie bij DVS in te kunnen vullen.’’

Spelers gek op van Hunenstijn
De Technische commissie van DVS acht Van Hunenstijn in staat om op een goede manier invulling te geven aan de ontstane vacature. De Ermeloër is zeer bevlogen, communicatief sterk, goed voorbereid en prestatiegericht. Spelers werken bovendien graag met Van Hunenstijn, die heeft aangetoond van zijn teams een eenheid te maken. Mooie bijkomstigheid is dat Van Hunenstijn een echte clubman is, die met zijn enthousiasme in staat is de verbinding te maken met de gehele vereniging. Het Bestuur en de Technische commissie van DVS zijn blij met de komst van Bert van Hunenstijn en zien uit naar een prettige en succesvolle samenwerking.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen