DeVeDo Ermelo ook te sterk voor BV Hoofddorp

Foto: © Hans Vonk

Zaterdag 22 oktober heeft s.c. DeVeDo in Sportcentrum Calluna opnieuw goede zaken gedaan in de landelijke Eredivisie. De rolstoelbasketballers wonnen van BV Hoofddorp met 73 – 25.

De ploeg uit Hoofddorp is geen onbekende voor DeVeDo. Sinds dit seizoen is de Amsterdamse ploeg BC Apollo samen gaan fungeren met BV Hoofddorp waardoor laatstgenoemde na korte afwezigheid in de Eredivisie, weer op het allerhoogste niveau van Nederland speelt.

DeVeDo dat aan de wedstrijd aftrapte met de afwezigheid van de geblesseerde speelster Bo Kramer, begon direct sterk aan de wedstrijd. In de openingsfase van de wedstrijd domineerde DeVeDo en wist zich in het eerste kwart te belonen met een voorsprong van 18 – 4. Ook in het tweede kwart speelde DeVeDo sterk. Met vrije scoringskansen vergrootte DeVeDo de voorsprong in datzelfde kwart. Met rust stond de Ermelose ploeg op een voorsprong van 55 – 17.

Na rust startte DeVeDo een full court press en zette daardoor Hoofddorp stevig onder druk. Hoofddorp had zichtbaar moeite om onder die press uit te komen. DeVeDo wist daar vervolgens optimaal van te profiteren. Ook in het laatste kwart bleef DeVeDo de full court press uitoefenen op Hoofddorp.

  • De ploeg uit Ermelo wint de derde wedstrijd op rij in de landelijke Eredivisie en deelt de koppositie met Only Friends.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen