Fietscrossers Ermelo presteren bij Brabants kampioenschap

De vijf Ermelose rijders van Fietscrossclub Putten hebben prima gepresteerd bij het Brabants Kampioenschap te Berlicum.

Quinty Leune behaalde in de klasse meisjes 14/15 jaar een derde plaats in de manches. Ook in de A-finale van de promotieklasse werd ze derde, wat mooie punten voor het klassement opleverde. Gerhard Vreemann ging met 3 gewonnen manches door naar de A-finale, die hij ook wist te winnen. Daarmee boekte hij een mooi resultaat voor het klassement. In zijn eigen klasse jongens 16/17 jaar werd Gerhard in de halve finale tweede en Tygo Leune derde.

Ze plaatsten zich beiden voor de finale; waarin Tygo vijfde en Gerhard achtste werd. Stefan van den Berge werd in de klasse jongens 18 jaar en ouder derde in de halve finale en vierde in de finale. Sanne van de Pol ging van start in de klasse meisjes 16 jaar en ouder en behaalde in de manche driemaal een zesde plek, waardoor ze zich net niet wist te plaatsen voor de halve finale.

• Zaterdag 29 oktober gaan de fietscrossers in Apeldoorn van start bij het Veluws kampioenschap.