FC Horst Ermelo onderuit door dramatisch gespeelde eerste helft

Ook Elroy Martens kon het tij niet keren.

FC Horst heeft zaterdag 24 september in Almere met 5-3 verloren van Buytenboys, na een dramatische eerste helft, die werd afgesloten met een 5-1 achterstand. De Ermelose derdeklasser zakte door de tweede nederlaag op rij naar de zesde plaats met zes punten uit vier duels.

Buytenboys profiteerde voor rust van een zwak acterend FC Horst en stond na 26 minuten al met 3-0 voor door doelpunten van Melvin de Groot en tweemaal Michael Buth. Nadat Roy Kok 3-1 had gescoord voor de gasten, liep de thuisploeg door 2 treffers van Joe Lamptey uit naar een 5-1 ruststand.

De wedstrijd leek gespeeld, maar door doelpunten van Elroy Martens in de 55e minuut en Milan van der Maaten in de 58e minuut had FC Horst nog meer dan een half uur de tijd om definitief terug te keren in de wedstrijd. Dat bleek echter een te grote opgave voor de Ermelose ploeg.

Komende zaterdag speelt FC Horst een thuiswedstrijd tegen Batavia’90. De ploeg uit Lelystad won afgelopen zaterdag thuis met 2-0 van Stroe en staat op de tweede plaats van de ranglijst met tien punten uit vier duels.