Dindoa Ermelo verliest koppositie aan Nova Bilthoven

Dindoa verloor zaterdag 24 september de thuiswedstrijd tegen Nova uit Bilthoven met 11-13. Beide teams hadden de eerste drie wedstrijden dikke overwinningen behaald en stonden samen bovenaan de ranglijst. Het publiek was massaal naar sportpark ‘De Zanderij’ gekomen om de Ermelose ploeg aan te moedigen.

De beginfase liep stroef voor beide ploegen. Er werd sterk verdedigd en 10 minuten lang bleef het 0-0. Daarna opende Nova de score en kwam na 17 minuten op 0-2. De thuisploeg miste teveel kansen en scoorde pas na 20 minuten uit een vrije worp de eerste treffer: 1-2. Ook het tweede en derde doelpunt van Dindoa kwamen uit dode spelmomenten. Alleen Dian Schuurman wist het enige velddoelpunt te maken; 4-5. Nova kon daarna nog één keer aanzetten en zorgde voor een 4-6 ruststand.

In de tweede helft liepen de gasten door scherp te spelen en strak te verdedigen uit naar een 4-9 voorsprong. Dindoa miste in deze fase van de wedstrijd het vertrouwen. Na een benutte strafworp door de thuisploeg kwam de Bilthovense ploeg na 13 minuten spelen in de tweede helft op een maximale voorsprong van 6 punten; 5-11. Toen begon de Ermelose trein op stoom te komen, geholpen door het publiek. Met 4 doelpunten op rij werd de achterstand verkleind tot 9-11. De bezoekers wisten echter de flow van Dindoa te doorbreken door uit een vrije worp 9-12 te scoren. Jorik Velgersdijk zorgde voor de 10-12 met een prachtige doorloopbal/lay-up, waarna de scheidsrechter een zuiver doelpunt van Ellen Haverkamp afkeurde.

Beide partijen scoorden nog uit een strafworp, waardoor de eindstand 11-13 werd. Coach Jan van Essen had een dubbel gevoel bij deze wedstrijd: “Je raakt je koppositie kwijt aan Nova, maar je weet deze ploeg, die gemiddeld 27 keer scoort in een wedstrijd, door zeer goed te verdedigen wel op slechts 13 punten te houden.

Doelpunten Dindoa: Doortje van de Belt 2, Dian Schuurkamp 2, Sam van der Beek 2, Saskia Lieman, Ellen Haverkamp, Kasper Velgersdijk, Jorik Velgersdijk, Jonathan van der Beek 1. Zaterdag speelt Dindoa in Alkmaar tegen DSO, dat nog puntloos onderaan staat.

Dindoa 2 won met 16-overtuigend van DOS WK uit Enschede.