DVS’33 Ermelo wint ruim van hekkensluiter Rijnvogels

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 24 september de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FC Rijnvogels met 4-1 gewonnen. Door de tweede overwinning op rij is de Ermelose derde divisionist inmiddels gestegen van een plaats in de onderste regionen van de ranglijst naar de zesde plaats met 11 punten uit 7 duels.

De ploeg uit Katwijk aan de Rijn gaf in het eerste kwartier goed partij en was dichtbij de openingstreffer na een fout van Mohammed al Haydar, maar Arno Dijkstra speelde de bal te ver voor zich uit, waardoor een enorme kans verloren ging.

In de 19e minuut scoorde Maurice de Ruiter met een prachtige stiftbal over de keeper 1-0 voor DVS. Tien minuten later werd het 2-0 voor de thuisploeg. Na een vloeiende aanval bereikte Maurice de Ruiter de vrijstaande Deniz Sahbaz, die de bal eenvoudig kon binnentikken.

DVS begon goed aan de tweede helft. In de 50e minuut ging de Katwijkse doelman Peter Messemaker in de fout bij een voorzet van Frank Heus en zorgde Deniz Sahbaz met zijn tweede doelpunt voor 3-0. DVS verzuimde vervolgens verder afstand te nemen en kreeg het nog moeilijk in het laatste kwart van de wedstrijd.

Wat precies de reden was van de enorme terugval bij de Ermelose ploeg was moeilijk aan te geven. Misschien werd men te gemakzuchtig, of sloeg de vermoeidheid toe na de zware midweekse bekerwedstrijd tegen PEC. Bovendien leidde de wisselingen in de laatste linie tot de veel misverstanden bij DVS.

De Katwijkers gingen er weer in geloven, zeker nadat Pieter van de Bruggen in de 68e minuut 1-3 had gescoord. De Ermelose defensie stapelde fout op fout. Het was te danken aan doelman Paul Eppink, die niet deelde in de malaise, dat de aansluitingstreffer uitbleef.

In de slotfase werd het toch nog 4-1 voor DVS. Na een afslagen aanval van de gasten pikte invaller Benjamin Roemeon op eigen helft de bal op, maakte een rush over het hele veld en passeerde vanaf de rand van het strafschopgebied de keeper van FC Rijvogels.

DVS speelt komende zaterdag een uitwedstrijd tegen FC Jong Almere City, dat na de 3-1 nederlaag bleef staan op de voorlaatste plaats met 4 punten uit 7 duels. DVS verloren in de voorbereiding nipt met 2-1 van de profs van FC Almere City, dat uitkomen in de eerste divisie.