EFC’58 Ermelo plaatst zich voor knockoutfase bekertoernooi

EFC’58 heeft in Apeldoorn de laatste poulefase van het districtsbekertoernooi tegen zondag derdeklasser van TKA met 1-5 gewonnen. De Ermelose ploeg heeft zich daarmee geplaatst voor de knockoutfase van het bekertoernooi.

Turkse Kracht Apeldoorn had de eerste twee poulewedstrijden gewonnen en zou daarom genoeg hebben aan een gelijkspel, omdat de eerste poulewedstrijd van EFC tegen Elspeet was geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Na een teleurstellende eerste helft was de stand nog 0-0.

In de 47e minut werd het 0-1 voor EFC door de doelpunt van Paul van Prehn, die een doelpoging van Redouan Arian in de rebound benutte. De doelpuntenmaker scoorde 5 minuten later uit een terecht gegeven strafschop ook de 0-2. Na ruim een uur spelen kopte Romin Ahmadi uit een voorzet van Redouan Arian fraai de 0-3 binnen.

Onoplettendheid bij de Ermelose ploeg leidde tot een vrije schietkans voor TKA, waarbij de bal vanaf zo’n 30 meter langs de kansloze doelman Alex Lubbersen werd geschoten, die overigens een puike wedstrijd keepte. Het was wederom Paul van Prehn, die na goed storend werd van Romin Ahmadi de beslissende 1-4 liet aantekenen.

In de slotfase werd een voorzet van Joey Schuur door een speler van de thuisploeg ongelukkig in eigen doel gewerkt, waarmee de eindstand op 1-5 kwam. Uit dit goede resultaat kan EFC vertrouwen putten voor de eerste competitiewedstrijd komende zaterdag thuis tegen het vorig seizoen gedegradeerde Terschuurse Boys.