Bijna droge start Zomerkermis op Raadhuisplein

De Zomerkermis op het Raadhuisplein is op woensdag 3 juli van start gegaan. Men had bij het opbouwen nog veel last van de regen, maar na de opening om 14.00 uur werd het al snel droog en later in de middag brak de zon door. Het was wel fris, maar dat deerde de bezoekers niet.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Bram Burggraaff.

Gelukkig
Kermisexploitant Bjorn de Beer: “Gelukkig stopte het al snel met regenen. Voor de komende dagen is de voorspelling wisselvallig weer, maar de meeste regen valt ‘s morgens. Vorig jaar moesten we op de eerste dag de opening zelfs uitstellen tot 18.00 uur vanwege stormachtig weer, dus wat dat betreft valt het nu mee.

Laagdrempelig
Onze kermis is zeer laagdrempelig. Anders als bij bijna alle andere evenementen hebben wij geen kaartverkoop, dus je weet nooit hoeveel mensen er komen. Daarbij speelt het weer een belangrijke rol. Iedereen is welkom en je bepaalt zelf hoeveel je uitgeeft, of dat je alleen voor de gezelligheid langskomt.

Leuker
Persoonlijk vind ik deze kermis veel leuker dan die grote kermissen in de steden, waar je tegenwoordig helaas veel met agressie te maken hebt. In Ermelo is het een echte familiekermis voor het hele gezin. ’s Avonds hebben we ook wel beveiliging, maar dat is alleen uit voorzorg’’, aldus Bjorn de Beer.

Over de Zomerkermis
De Zomerkermis bestaat uit 12 attracties;  botsauto’s, trampolines, een draaimolen, een schiettent, grijpautomaten, muntjes schuiven, eendjes vissen, een Spaanse Churroskraam, ‘grote beer knippen’, een suikerspinkraam en als nieuwste attractie de Tropical Trip. Dit is een bank voor 18 personen, die omhoog gaat en rondjes draait, zeer populair vooral bij de jeugd.

De prijs van de diverse attracties ligt tussen de 2,50 en 3,50 euro. De Zomerkermis op het Raadhuisplein in Ermelo is open van 14.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 13.00 tot 22.00 uur en op de laatste dag, zondag 7 juli van 13.00 tot 18.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen