Zomerkermis Ermelo op Raadhuisplein begint woensdag 3 juli

Er zijn 12 attracties, met onder meer een draaimolen voor kinderen.
Er zijn 12 attracties, met onder meer een draaimolen voor kinderen.
Foto: archief Grietje-Akke de Haas

Op woensdag 3 juli 2024 begint om 14.00 uur de Zomerkermis op het Raadhuisplein in Ermelo met diverse leuke attracties. De openingstijden zijn van 14.00 tot 22.00 uur op woensdag tot en met vrijdag, van 13.00 tot 22.00 uur op zaterdag en afsluitend van 13.00 tot 18.00 uur op zondag.

Door Bram Burggraaff.

12 attracties
De opbouw van de kermis begint op dinsdag 2 juli nadat de markt is opgeruimd. Er zijn 12 attracties; botsauto’s, een draaimolen voor kinderen, een schiettent, grijpautomaten, muntjes schuiven, eendjes vissen, een Spaanse churroskraam, ‘grote beer knippen’, een suikerspinkraam en als nieuwste attractie de Tropical trip. Dit is een bank voor 18 personen, die omhoog gaat en rondjes draait, zeer populair vooral bij de jeugd. De prijs van de attracties liggen tussen de 2,50 en 3,50 euro.

Kermis terug
In 2023 keerde de Kermis na 9 jaar terug in Ermelo. Daarvoor was er in 2014 voor het laatst een kermis, toen op het parkeerterrein bij het Kerkelijk Centrum. Door de warmte en de locatie buiten het centrum viel het aantal bezoekers tegen en besloten de kermisexploitanten na twee dagen te stoppen.

Familiekermis
Net als bij de herstart in 2023 op het Raadhuisplein, die beter werd bezocht, wordt het ook dit jaar een echte Familiekermis. Bij de plaatsing van de attracties wordt rekening gehouden met de fonteinen om beschadiging te voorkomen. Tevens wordt er alles aan gedaan om geluidsoverlast zoveel mogelijk tegen te gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen