Scholen Irene, Beatrix, Speulderbrink en de Klokbeker Ermelo wandelen 7000 euro bij elkaar voor water

Met zes liter water op de rug hebben kinderen van groep 7 en 8 van scholen Irene, Beatrix, Speulderbrink en de Klokbeker, vandaag woensdag 22 maart, maar liefst 7000 euro bij elkaar gewandeld over de Groevenbeekse hei voor Wandelen voor Water, een initiatief van de Rotaryclub Ermelo in samenwerking met Stichting ICS, Wilde Ganzen en Aqua for All.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Zwaar genoeg
De tweehonderd leerlingen die zich verzamelden op de parkeerplaats van zwembad Calluna, boften met het stralende weer. “Zes kilometer wandelen met zes liter water op de rug is immers al zwaar genoeg”, merkte een lid van de Rotaryclub op, “als ze dan ook nog in het water hadden moeten lopen… .” Wim Themmen heette de leerlingen en de leerkrachten van harte welkom namens de Rotaryclub, als ook de Ermelose Brandweer als dé waterspecialisten, de militairen van de KNHS in Ermelo en Sportinstituut Ermelo die de warming-up verzorgde.

Kraan in dorp
Burgemeester André Baars complimenteerde de jeugd met hun deelname aan ‘de zware tocht’. “Wat hebben wij het goed in Nederland, want hier komt het water zo uit de kraan. Jullie hoeven ’s morgens niet twee uur te lopen voor water, de kinderen waar jullie voor gaan lopen wel. Door jullie hulp hoeven ze straks nog maar twintig minuten te lopen voor water, omdat er een kraan komt in hun dorp.”

Hoogste sponsorbedrag
Voor aanvang van de warming-up en de sponsortocht onthulden Themmen en Baars het totaalbedrag wat de kinderen hadden opgebracht; maar liefst 7000 euro. Bij terugkomst werd de prijzen uitgedeeld aan de twee jongens en twee meisjes met het hoogste sponsorbedrag:

  • Hugo Dooyenwaard, groep 7 Beatrixschool: 121,50 euro
  • David Geneugelijk, groep 8 Speulderbrink: 325 euro
  • Elisanne Dolstra, groep 7A Klokbeker: 200 euro
  • Channah van de Kraats, groep 8 Klokbeker: 216,65

Zij kregen elk een horloge die werden gesponsord door Juwelier Van Dam uit Ermelo.

Water voor Maai Mahiu
De gehele opbrengst van de sponsortocht gaat dit jaar naar het waterproject van Stichting Kenya Kinderen en haar uitvoerend partner ICS.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen