Help Rode Kruis Ermelo/Putten kas spekken met Tulp voor Hulp actie

Foto: Ermelo.nieuws.nl

In week 9 wordt in de Albert Heijn in Ermelo en Putten de ‘Tulp voor Hulp’ verkocht. Van iedere bos verkochte tulpen gaat één euro naar het Rode Kruis in Nederland. Ook het lokale Rode Kruis in Ermelo/Putten deelt mee in de opbrengst van de verkoop.

Het Rode Kruis besteedt de opbrengst van de tulpenactie aan noodhulp. De opbrengst van de lokale afdeling Ermelo/Putten wordt besteed aan acties voor de inwoners van Ermelo en Putten.

Nieuwe hulpverleners
Om bij noodsituaties en calamiteiten in Nederland zo goed mogelijk hulp te kunnen verlenen, zoekt het Rode Kruis nieuwe hulpverleners. De hulporganisatie zorgt ervoor dat alle vrijwilligers goed opgeleid zijn en voorbereid op iedere calamiteit.

Bij calamiteiten
Het Rode Kruis verleent in ons land hulp bij noodsituaties, zoals een groot ongeluk, een ontruiming of bij extreem weer. Vrijwilligers zijn getraind om in geval van calamiteiten de professionele hulpdiensten te ondersteunen met medische assistentie of met de evacuatie en opvang van slachtoffers. Eind vorig jaar bijvoorbeeld hielpen vrijwilligers van het noodhulpteam mee bij het treinongeluk in Winsum. Ook verlenen hulpverleners van het Rode Kruis EHBO bij grote en kleine evenementen, waarvan de Nijmeegse Vierdaagse de bekendste is.

Informatie
In heel Nederland zijn op 3 en 4 maart ruim 500 Rode Kruisvrijwilligers aanwezig bij verschillende Albert Heijn-filialen om meer informatie te geven over de tulpenactie, noodhulp of andere Rode Kruisactiviteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen