Help SchuldHulpMaatje Ermelo aan forse donatie van ING

Foto: ing.nl (bewerkt)

In januari heeft de ING een actie Help Nederland Vooruit. SchuldHulpMaatje Ermelo is uitgekozen om met deze actie mee te doen.

Het bestuur van SchuldHulpMaatje ErmeloStemt vraagt u om te stemmen op hun project? Hoe meer stemmen, hoe groter de donatie voor SchuldHulpMaatje Ermelo. Stemmen kan vanaf 9 januari. Meer over deze actie vindt u op https://www.ing.nl/de-ing/over-de-ing/INGNederlandfonds/help-nederland-vooruit/index.html

Over SchuldHulpMaatje
Een SchuldHulpMaatje is de steun en toeverlaat voor mensen die financieel zijn vastgelopen of dat dreigen te raken. Een maatje kan iemand ondersteunen om nog op tijd het tij te keren. Een maatje kan iemand begeleiden en bemoedigen tijdens een traject van schuldhulp en ook daarna nog helpen om de financiële huishouding op orde te houden.

Diaconaal Platform Ermelo
Nadat het project landelijk voortvarend van start is gegaan, is vanuit het Diaconaal Platform Ermelo in het voorjaar van 2012 een werkgroep gevormd om ook in Ermelo te komen tot een plaatselijke organisatie van Schuldhulpmaatjes. Na een intensieve voorbereidingsperiode is het gelukt om begin 2014 te starten met negen maatjes.

Beetje bij beetje
Rutger Jan Brouwer, secretaris SchuldHulpMaatje Ermelo: “In 2016 hebben we zo een aantal mensen wat rust kunnen geven in hun leven. Door hun financiën op orde te brengen. Door te helpen met het beetje bij beetje aflossen van een schuld. Of door te adviseren bij de beantwoording van ingewikkelde brieven. Of door gewoon er te zijn. Zo mochten we in 2016 – vaak in stilte – ons werk doen.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen