Vluchtelingenkinderen in Ermelo krijgen ook cadeautjes van Sinterklaas

Foto: VluchtelingenWerk Ermelo

Woensdagmiddag 30 november maakte een twintigtal vluchtelingenkinderen uit Ermelo kennis met Sinterklaas. Veel van deze kinderen zijn nog maar kort in Nederland en hebben nooit eerder dit feest meegemaakt.

Voor de kinderen dus een extra bijzondere ervaring. Het feestje was kleinschalig opgezet in een veilige en bekende omgeving, namelijk het kantoor van VluchtelingenWerk Ermelo aan de Stationsstraat 118. Rond 14:00 uur kwamen de eerste kinderen samen met hun ouders binnen. Zonder verwachting, alleen wetend dat er een typisch Nederlands feest zou zijn. Daarna kwamen de warme chocolademelk en de pepernoten op tafel. Tijdens het snoepen werden er mooie pietenmutsen geknutseld en sinterklaasliedjes gezongen.

Glunderend naar huis
Plotseling werd er op het raam geklopt. Was dat zwarte piet? De kinderen hadden zo hard gezongen dat Sinterklaas en zwarte piet met twee zakken vol cadeautjes binnenkwamen. De kinderen mochten een voor een naast Sinterklaas op de mooie versierde stoel komen zitten. Na een praatje met de Sint kregen alle kinderen een cadeautje en een chocoladeletter. Het was een groot succes. De kinderen gingen met een glunderend gezicht weer naar huis. De gezinnen zijn weer een culturele ervaring rijker.

Leuk inburgeren
VluchtelingenWerk Ermelo nam het initiatief voor het Sinterklaasfeest, in samenwerking met het Overleg Orgaan Ontwikkelingssamenwerking Ermelo om vluchtelingen kennis laten maken met de Nederlandse cultuur. Dat is pas leuk inburgeren!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen