Excelsior Ermelo geeft geslaagd najaarsconcert

Foto: FAMIS fotografie

Op zaterdag 26 november heeft een groot aantal bezoekers kunnen genieten van het najaarsconcert van Harmonieorkest Excelsior Ermelo. In een vrijwel uitverkocht Theater de Dialoog te Ermelo hebben alle afdelingen van de vereniging laten horen waar zij de afgelopen periode aan gewerkt hadden.

Het spits werd afgebeten door het leerlingenorkest. Voor een aantal van deze leerlingen was dit optreden de vuurdoop om te spelen voor een volle zaal. Ze bleven de zenuwen goed de baas, en lieten horen dat het leerlingenorkest een mooie plaats binnen de vereniging heeft, met een muzikale belofte voor de toekomst.

Hollandse Hits
Het jeugdorkest nam daarna het stokje over. Met een viertal goed in het gehoor liggende en populaire nummers is een uitstekende muzikale prestatie neergezet die het publiek zeker wist te bekoren. Het afsluitende stuk voor de pauze was ‘Hollandse Hits’ in een arrangement van Peter Kleine Schaars (zie foto, beschikbaar gesteld door FAMIS fotografie).

Gewaagd
Na de pauze nam het concertorkest plaats op de bühne, met een gevarieerd en gewaagd muzikaal programma. Stukken zoals de ‘Florentiner Mars’, ‘Barbier van Sevilla’ en ‘Swaying in de Westwind’ waren voor zowel publiek als muzikanten een klein feestje. Ludiek hoogtepunt van dit tweede deel vormde het stuk ‘The Typewriter’ van Leroy Anderson. Remco Holierhoek verzorgde in dit stuk de solo op een schrijfmachine uit de jaren 20 van de vorige eeuw.

Heeft u deze avond gemist? Dan is er gelukkig weer een concert van dit toonaangevende Ermelose orkest op 22 april 2017, wederom in Theater de Dialoog te Ermelo. Reserveer deze datum gelijk in de agenda!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen