Een Wens voor je Medemens deelt uit bij firma L.P. Petersen in Ermelo

Gevoelens van diepe ontroering en grote blijdschap vierden vanavond, donderdag 29 september de boventoon bij firma L.P. Petersen aan de Buitenbrinkweg. De stichting Een Wens voor je Medemens maakte een aantal mensen erg blij door hun wensen te vervullen.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Patrick en Mirjam Petersen van het gelijknamige bedrijf in gebruikte stellingen, stelden graag hun magazijn ter beschikking voor de feestelijke uitreiking van de cadeaus die gepaard ging met het vervullen van de wensen. “Wij sponsoren een Wens voor je Medemens al vanaf het moment dat Jacobine Krijkamp ermee is begonnen. Puur omdat zij allerlei soorten wensen in vervulling probeert te brengen. Wat dat betreft hoef je niet perse iets te mankeren. Jij en ik kunnen ook een wens indienen.” Wat Jacobien beaamde: “Het gaat mij echt om de positieve inslag, want iedereen verdient het om een een keertje in het zonnetje te worden gezet.”

Jacobine startte het initiatief geheel belangeloos om op een positieve manier het verschil te maken met als doel elkaar te helpen. De manier waarop dat is vormgegeven is even eenvoudig als doeltreffend. Zo maakt zij zoveel mogelijk maatschappelijk betrokken ondernemers enthousiast die haar willen helpen de pot met geld te vullen om wensen in vervulling te brengen. Daarnaast kan iedereen stemmen op de wensen die worden ingediend op de website. Elke uitgebrachte stem brengt 90 eurocent in het laatje. Met deze financiële middelen lukt het om de meeste wensen werkelijkheid te laten worden. Zoals vanavond. Zo werd een familie uit Ermelo die in zwaar financieel weer verkeerd en liever anoniem wil blijven, blij gemaakt met vier weken lang boodschappen doen bij de Jumbo voor 100 euro per week.

Wim Bouwman uit Nijkerk die een verstandelijke beperking heeft mag zich verheugen op een heuse ballonvaart. Jacobien besefte echter dat de man die op een zorgboerderij werkt daar op het moment niets aan had. Tot Wim’s verrassing werd hem ter plekke een rondrit in de omgeving aangeboden in een Amerikaanse truck. Waar Wim natuurlijk geen nee tegen zie.

Nick Hoogeveen (14) uit Nijkerk die meervoudig gehandicapt is gaat voortaan met meer plezier douchen. Daar gaat een airbrush-kunstenaar voor zorgen. Naar wat Jacobine hoorde heeft Nick een hekel aan een douchebeurt vanwege al het gedoe op een brancard. Een levensgrote afbeelding van zijn favoriete tekenfilmfiguur Tijgertje op de muur zal hem wellicht opvrolijken.

Lilian Albers uit Hoevelaken diende een wens in voor haar man Herman. Zijn gezondheid laat te wensen over de laatste jaren, al gaat het tegenwoordig stukken beter. Zijn arts zei dat onder meer de lange wandelingen met zijn hond Herman het leven hebben gered. Jammer genoeg is de hond overleden. Een Wens voor je Medemens verraste Herman met een puppy die hij en Lilian binnenkort kunnen ophalen, een puppycursus en een weekendje weg.

De wens met de meeste stemmen was die van Mariette Livestroo (26) uit Nijkerkerveen. Zij heeft de zwaarste vorm van de Ziekte van Lyme. Behandeling is alleen maar mogelijk in Duitsland, maar wordt niet of gedeeltelijk vergoed door de verzekering. Via de website www.nijkerkerveen.com en andere initiatieven probeert Mariette het bedrag voor de behandeling bij elkaar te krijgen. Om de behandeling te starten is in ieder geval 10.000 euro nodig. Op het moment staat de teller op 6.000 euro. Haar ogen vulden zich met tranen van ontroering en blijdschap toen Jacobien haar 1.000 euro toezegde én een saunabon omdat Mariette zoveel baat heeft bij warmte.

  • Geïnteresseerd in Een Wens voor je Medemens? Klik HIER voor de website.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen