Koninklijk lintje voor Gera Sinte Maartensdijk in Ermelo

Foto: Jan de Roo Fotografie

Gera Sinte Maartensdijk-Vermaat (71) is gisteravond, dinsdag 26 april, Koninklijk onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Rond het moment dat de ceremonie namelijk plaatsvond, gistermorgen in de theaterzaal van De Dialoog, zat Gera in het vliegtuig naar huis vanuit Cyprus waar zij vakantie had gevierd. Nog voor het opstijgen werd zij door de stewardess verzocht naar bij de gezagvoerder te komen, waarna zij moest plaatsnemen in de cockpit.

Daar kreeg zij van de gezagvoerder te horen dat zij een Koninklijke onderscheiding, een lintje, zou ontvangen. Terwijl het vliegtuig opsteeg met Gera mee in de cockpit had de Ermelose vrouw nog steeds het idee dat Chiel, haar echtgenoot, haar een poets bakte. De brief van de burgemeester van Ermelo met daarin de officiële mededeling die de gezagvoerder vervolgens overhandigde nam alle twijfel weg.

Thuis aangekomen werd zij verrast door een ontvangstcomité van familie en vrienden. Toen ook burgemeester André Baars dezelfde avond nog langskwam om de onderscheiding daadwerkelijk op te spelden was de verrassing compleet.

Gera heeft de onderscheiding ontvangen voor haar langdurige vrijwilligerswerk sinds 1964 bij verschillende onderdelen als Christelijke Jeugdkampen, Gereformeerde Kerk Ermelo, Dindoa, Stichting Vrouwenadviescommissie Ermelo, Korfbalvereniging Dindoa en Wijkplatform Ermelo-West.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen