Haardonatie ernstig beperkte Joëlle uit Ermelo krijgt nóg ‘een staartje’

Het verhaal van de ernstig beperkte Joëlle Riezebos uit Ermelo die haar vlecht liet afknippen om te doneren aan Stichting Haarwensen heeft veel mensen geraakt, vertelt Erica Cozijnsen.

Met fotoreeks

Als eigenaar van kapsalon Lonicera aan de Kamperfoeliehof werkte ze half september graag mee aan het bijzondere verzoek. Klik HIER voor eerdere berichtgeving. Erica kreeg heel veel reacties op het initiatief van de ouders van de peuter, Johan en Lianne. Het verhaal krijgt bovendien een verrassend staartje.

Erica vertelt: “Afgelopen week stond er een onbekende vrouw bij mij aan de deur met een blikken trommel. Zij was samen met haar vriend het huis van haar vriend aan het opruimen. Toen vonden ze een trommel met daarin twee afgeknipte vlechten van de dit jaar overleden vrouw van haar vriend. De vlechten zijn echter al afgeknipt in 1958 en dus bewaard gebleven. De vrouw heeft later ook nog een foto toegestuurd van een schilderij dat gemaakt is voordat de vlechten werden afgeknipt zijn, van toen de vrouw nog een meisje was.”

Erica heeft de vrouw beloofd de vlechten te doneren aan Stichting Haarwensen. Deze Stichting zet zich kosteloos in voor kinderen die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden. Door ervoor te zorgen dat deze kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen. Volgens Erica is Stichting Haarwensen erg blij met de donatie van de vlechten. Wel wordt onderzocht of de vlechten geschikt zijn om er een pruik van te maken. Het risico van afgeknipt haar van meer dan een halve eeuw oud kan zijn dat de conditie te broos is.

Banner DansFabriek SILK

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen